Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Καμία παραίτηση από την BP για την πετρελαιοκηλίδα

Καμία παραίτηση από την BP για την πετρελαιοκηλίδα


Καμία σκέψη παραίτησης δεν περνάει από το μυαλό του επικεφαλής του ομίλου της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας BP, Τόνι Χέιγουορντ, παρά την κατακραυγή για τον θάνατο 11 ανθρώπων και τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, που προκάλεσε η έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Telegraph, ο Χέιγουορντ είπε: «Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό (η παραίτηση). Σίγουρα πέρασε από το μυαλό άλλων, αλλά όχι από το δικό μου. Πιστεύω ότι η αντίδραση είναι κατανοητή από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι αυτού του μεγέθους. Είμαι και εγώ θυμωμένος και απογοητευμένος».

Πρόσθεσε δε ότι καταλαβαίνει την απογοήτευση και τον εκνευρισμό λόγω της έκτασης της καταστροφής, αλλά και του χρόνου που έχει περάσει και θα χρειαστεί ακόμα, για να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα, ενώ δεν ανησυχεί ότι μπορεί να διωχθεί ποινικά για την καταστροφή.

«Δεν ανησυχώ μήπως συλληφθώ. Η έρευνα θα συνεχιστεί και θα βγάλει τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει. Το μόνο πράγμα που με κάνει να χάνω τον ύπνο μου, είναι η διαρροή», διευκρίνισε.

Ο Χέιγουρντ προκάλεσε την έντονη απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όταν δήλωσε πως η ΒΡ θα καταβάλει μερίσματα στους μετόχους της, παρά το κόστος καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας, το οποίο ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ερώτηση για το εάν η ΒΡ θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα, μετά τη δήλωση του Ομπάμα, ο Χέιγουορντ απάντησε… παραπέμποντας στο ΔΣ της εταιρείας: «Το διοικητικό συμβούλιο θα τα λάβει όλα υπόψη του, όταν θα αποφασίσει για τα μερίσματα, σε έξι εβδομάδες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: