Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ, 3-1 την ΑΕΚ. Βίντεο

Με… δήμιο των «δικέφαλων» της Super League έχει εξελιχθεί ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, μετά το θετικό αποτέλεσμα (0-0) επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επιβλήθηκε με 3-1 της ΑΕΚ στο «Θ. Βαρδινογιάννης», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάντζιο.


Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε δύο γκολ (12΄, 81΄) για τους «μελανόλευκους», συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στη νίκη τους. Ο Μάντζιος, βέβαια, είχε άξιο συμπαραστάτη τον Σουμπίνιο, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα των Κρητικών (49΄), ενώ έδωσε και μία ασίστ. Το γκολ της ΑΕΚ, με το οποίο είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1, σημείωσε ο Μπέλεκ στο 60΄.

Οι παίκτες του Αναστόπουλου μπήκαν με πάθος και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι, με στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου γκολ, που θα τους έδινε το προβάδισμα για τη νίκη.

Οι Κρητικοί, μάλιστα, είδαν τις προσπάθειές τους να πιάνουν… τόπο μόλις στο 12’, όταν ο Μάντζιος, έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Παπουλή, βγήκε «στην πλάτη» της άμυνας από αριστερά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Αραμπατζή κι έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 15’ σημείωσε γκολ με κεφαλιά του Σιαλμά, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε, καθώς ο βοηθός υπέδειξε ως οφ σάιντ τον Μανωλά (είχε πιάσει την πρώτη κεφαλιά).

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, ωστόσο οι γκολκίπερ των δύο ομάδων επενέβησαν σωτήρια, κρατώντας το 1-0, το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον ΟΦΗ να διπλασιάζει τα τέρματά του.  Πιο συγκεκριμένα, στο 49ο λεπτό ο Σουμπίνιο  μπήκε ωραία από δεξιά στην περιοχή και μ' ένα φοβερό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αραμπατζή, για το 2-0.

Στο 60ο λεπτό, η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει το σκορ και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για ένα θετικό αποτέλεσμα, όταν, ύστερα από πολύ όμορφη ενέργεια του Λεονάρντο από αριστερά, ο Μπέλεκ κοντρόλαρε και με σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα να σκάσει μέσα απ' τη γραμμή.

Εντούτοις, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου υπερτερούσε στον αγωνιστικό χώρο και ο Μάντζιος στο 81’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες είχε η ΑΕΚ για θετικό αποτέλεσμα.

Στη συγκεκριμένη φάση συνδυάστηκαν οι σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων, αφού ο Σουμπίνιο πάσαρε στον Μάντζιο, που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Μπουλούτ, Γεωργίου, Κάρολ, Σίσιτς - Βάργκας

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (73΄ Ζ.Λόπεθ), Σουμπίνιο, Παπουλής, Σίσιτς (63΄ Χ.Λόπεθ), Μάντζιος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Καφές, Κάρλος (46΄ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (46΄ Μπέλεκ), Λυμπερόπουλος




Zougla
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: