Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Καταργείται το 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου

Τουλάχιστον 10.000 οργανικές μονάδες "κόβονται" στο Δημόσιο. Στόχος η κατάργηση μίας στις τρεις δημόσιες υπηρεσίες. Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφίων προς αποχώρηση εργαζομένων, στους 14 πρώτους φορείς
Από τις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να "χτυπήσει" το δεύτερο κύμα της εφεδρείας, με δραστικό "ψαλίδι" 30% σε όλες τις οργανικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι μία στις τρεις υπηρεσίες να καταργηθεί, πράγμα που σημαίνει, ότι αφού συνολικά υπολογίζονται σε 30.000, αναμένεται να κοπούν περίπου 10.000 υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημόσιο αναμένεται να περιοριστεί κατά το ένα τρίτο, γεγονός που θα σημάνει δεύτερο κύμα εφεδρείας για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε μονάδες που θα καταργηθούν ή θα συμπτυχθούν με άλλες και μετακινήσεις υπαλλήλων από μία υπηρεσία σε άλλη, με βάση τη λογική του πλεονάζοντος προσωπικού.

Λήγει η προθεσμία για τους πρώτους 14 φορείς

Σήμερα Τετάρτη λήγει η προθεσμία που έδωσε το υπουργείο στις διοικήσεις 14 δημόσιων φορέων, να καταθέσουν λίστες με τους "υποψήφιους" για εφεδρεία εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται, ότι σε εγκύκλιο που έφερε πριν λίγες ημέρες στο φως το Συντονιστικό των ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ, ΟΣΕΤΕΕ, και των Σωματειών ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ-ΗΔΙΚΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.-ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ-ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, αναφέρεται:

"Ύστερα από την ψήφιση του νόμου 'Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015' από τη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούμε αφού μελετήσετε ειδικότερα τα οικεία άρθρα 33 και 34 του ανωτέρου νόμου που αφορούν την προσυνταξιοδότικη διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, να αποστείλετε άμεσα (και όχι αργότερα από την 26 - 10 - 2011) τις αντίστοιχες καταστάσεις του προσωπικού των φορέων σας που εμπίπτουν στις ανωτέρω ρυθμίσεις".

Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί και η συνέχεια με τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου, καθώς οι περισσότερες διοικήσεις έχουν ήδη δώσει σχετική προφορική εντολή στις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αναζητήσουν εάν εμπίπτει ή όχι το προσωπικό στα άρθρα 33 και 34 του νόμου.
http://news247
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: