Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Οκτώ δισ. ευρώ κοστίζουν οι «μαϊμού συντάξεις»!

Το πρωτοφανές ποσό των 7 με 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία δεκαετία φθάνουν οι απώλειες του ΙΚΑ από τις «μαϊμού συντάξεις» σύμφωνα με εκτιμήσεις του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος προειδοποίησε πως τα χρήματα αυτά θα αναζητηθούν.

«Υπάρχουν δύο γιγάντιες σπατάλες η μία αφορά τις δαπάνες υγείας, και εξοικονομήσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ, και έχουμε και σημαντικές εξοικονομήσεις από τον έλεγχο των δαπανών συντάξεων. Μέσα στο Νοέμβρη θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις δαπάνες συντάξεων. Εκτιμώ ότι οι απώλειες τα τελευταία 10 χρόνια φτάνουν τα 7 – 8 δισ. ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Σπυρόπουλος.

«Είναι σε εξέλιξη εγχείρημα περικοπής αναίτιων δαπανών που τις εγώ ονομάζω σπατάλες. Θα αναζητήσουμε τα λεφτά που χάθηκαν μέχρι το τελευταίο ευρώ, θα τα διεκδικήσουμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το ΙΚΑ κάνει εξοικονομήσεις παντού ενώ και προωθείται το θέμα της αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του ταμείου, όπως πώληση, χρονομίσθωση, ενοικίαση ή συνεκμετάλλευση.

Ο διοικητής του Ιδρύματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΙΚΑ να χρειαστεί να ξαναδανειστεί με τη διαδικασία των repos. Για τις συνέπειες του «κούρεματος» του χρέους στο ταμείο, δήλωσε ότι μπορεί να βοηθήσει κιόλας, καθώς μπορεί να αυξηθεί η δυνατότητα άντλησης ρευστότητας από τις τράπεζες.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: