Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: "Στόχος μας η ελάφρυνση του βάρους του χρέους"

«Στόχος μας είναι η ελάφρυνση του βάρους του χρέους που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες,
τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται και πως η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, τα τελευταία δύο χρόνια όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει πρωτοφανή προσπάθεια πρωτόγνωρης δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Κανένας πολίτης σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει σηκώσει παρόμοιο βάρος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Η δική μας προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους. Είμαστε ένας περήφανος λαός και δικαιούμαστε σεβασμό».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να επιτύχει ελάφρυνση του χρέους του παρελθόντος που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι για να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, η χώρα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και σε διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν.

Δύσκολη διαπραγμάτευση

Τόνισε ότι σήμερα ξεκίνησε το πρώτο στάδιο μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης που θα δώσει απάντηση όχι μόνο στην ελληνική κρίση αλλά και στην ευρωπαϊκή.

«Κανένα πρόβλημα δε θα λυθεί αν η ίδια η Ευρώπη δε λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τη βούληση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, για ανταγωνιστική οικονομία και για μία κοινωνία με συνοχή.

Ειδικότερα για το ελληνικό χρέος, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος είναι μία βιώσιμη λύση η οποία θα συμπεριλαμβάνει στην κατανομή του βάρους τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις τράπεζες.

Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα βάζει και θα συνεχίσει να βάζει τάξη στα του οίκου της. «Με όπλο την αξιοπιστία μας αναζητούμε πιο καθαρή, οριστική λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την Ελλάδα παρούσα και με συγκεκριμένους και αποσαφηνισμένους στόχους.
ΤΑ ΝΕΑ
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: