Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: "Η Ευρώπη μας οδηγεί στον δρόμο της βίας"

Με νέα παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης προειδοποίησε ότι η Ευρώπη μας οδηγεί στον δρόμο της βίας και εκτίμησε ότι η μόνη λύση είναι «να σταθούμε όρθιοι, να παλέψουμε».


«Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι. Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους. Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης συμπεριφέρονται απέναντι τους σαν μερμήγκια, ενώ στον λαό μας επιδεικνύουν μια τόσο τρομακτική αναλγησία, που θα πρέπει να είναι είτε συνειδητά όργανα του κακού, είτε επικίνδυνα άσχετοι, μικροί και αφελείς… Φέρονται σαν ύαινες. Από την νέα σύσκεψη των Ευρωπαίων προκύπτει καθαρά ότι μόνος δρόμος στον οποίο μας οδηγούν με σιγουριά είναι ο δρόμος της βίας. Η φωνή της υπομονής, της συναίνεσης, του συμβιβασμού και τελικά της υποταγής σημαίνει το τέλος μας ως έθνους και ως λαού», ήταν η δήλωση του στην πρωινή εκπομπή του Ant1. «Η Ευρώπη μας οδηγεί στον δρόμο της βίας», κατέληξε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι με τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κ. Μέρκελ «δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Πρέπει να είμαστε όρθιοι… Θα εκραγούμε και θα τους πάρουμε μαζί μας».
Star
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: