Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Καλλιτεχνική "έκρηξη"

Μία νέα πρόταση για το χτίσιμο του σπιτιού μας έρχεται από την Αμερική. Σπίτια όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί (Pics)


Έναν εναλλακτικό τρόπο διακόσμησης προτείνει η καλλιτεχνική έμπνευση δύο Αμερικανών. Με την πρώτη ματιά, τα διαφορετικά σπίτια μας δίνουν την εντύπωση ότι είναι αποτέλεσμα κάποιου καταστροφικού σεισμού.
Παρ' όλα αυτά, τα ιδιότυπα καλλιτεχνήματα, που βρίσκονται στο Houston του Texas, αποτελούν ένα περίπλοκο έργο τέχνης, με κομμάτια από ξύλο που χρησιμοποιούνται για την πλαισίωση των σπιτιών.
Οι δημιουργοί των "ανακατασκευασμένων" σπιτιών ονομάζονται Dan Havel και Dean Ruck και είχαν την παράξενη ιδέα να ξηλώσουν το εσωτερικό των τοίχων. Το φιλόδοξο έργο τους ολοκληρώθηκε, όταν κάρφωσαν τα ξύλινα σανίδια από τους τοίχους σε περίεργες και διαφορετικές γωνίες.
Με αυτόν τον τρόπο οι δύο καλλιτέχνες θέλησαν να δώσουν στα έργα τους έναν αέρα ανανέωσης και μία νέα ματιά. Στο πρώτο βλέπουμε πολλά οριζόντια και κάθετα ξύλα να μπλέκονται μεταξύ τους και να διαλύουν το εσωτερικό του σπιτιού, διαλύοντας μαζί και την ιδέα ενός συμβατικού σπιτιού.


Το δεύτερο έργο που χρειάστηκε δύο bungalows για να πραγματοποιηθεί, οδηγεί το μάτι του περαστικού στην ψευδαίσθηση μίας μαύρης τρύπας, που φαίνεται να ρουφάει το εσωτερικό του σπιτιού.


Το τελευταίο έκθεμα ήταν κομμάτι έκθεσης και έχει πια κατεδαφιστεί, αφού είχε ανατεθεί στους δύο καλλιτέχνες από την Art League του Houston.
http://news247
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: