Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Γιατί να κάνετε αποτοξίνωση;

Σχεδόν δύο μήνες απομένουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αν πραγματικά θέλετε να κάνετε μία φυσική θεραπεία λάμψης ακολουθήστε μία δίαιτα αποτοξίνωσης που θα δείξει το δέρμα σας πιο νεανικό, πιο φρέσκο και που θα σας βοηθήσει στην απώλεια κάποιων κιλών ενώ θα ενδυναμώσει τον οργανισμό σας.

Οι τροφές που επιλέγουμε χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής τους αξίας εξαιτίας της επεξεργασίας και είναι φορτωμένες με λίπη, ζάχαρη και συντηρητικά. Όταν γεμίζουμε το σώμα μας με τοξίνες που δημιουργούν π.χ. το αλκοόλ και η καφεΐνη, ο μεταβολισμός μας τους δίνει προτεραιότητα για να τις καταστήσει αβλαβείς. Έτσι, το σώμα δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς, προκαλείται υπερκόπωση του ήπατος και των νεφρών και η απόδοση του οργανισμού μειώνεται.

Τι κάνει μία δίαιτα αποτοξίνωσης

-Αποφορτίζει τον οργανισμό: Με την αποχή από μερικές τροφές σταματά να υπερφορτώνει τον οργανισμό με βλαβερές ουσίες
-Επιταχύνει το μεταβολισμό: Με τη δίαιτα παρέχονται πολλά θρεπτικά συστατικά επιταχύνοντας την αποβολή παλαιών τοξινών και ενθαρρύνοντας την ανανέωση των κυττάρων. Όταν τα κύτταρα ανανεώνονται η υγεία βελτιώνεται και εσείς φαίνεστε και νιώθετε νεότεροι.
-Προμηθεύει το σώμα με φυσικές τροφές: Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής αξίας των τροφών χάνεται με το μαγείρεμα η δίαιτα αποτοξίνωσης απαιτεί την κατανάλωση φυσικών και ωμών τροφών.
-Απαλλάσσει τον οργανισμό από τις βλαβερές τοξίνες: Για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αποφεύγονται το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα φάρμακα ευρείας χρήσης (αν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή για συγκεκριμένη πάθηση θα πρέπει να το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας), η καφεΐνη.

Πότε να την ξεκινήσετε;

Καθώς το σώμα σας θα αρχίσει να αποβάλλει τις παγιδευμένες τοξίνες μπορεί να αισθανθείτε κόπωση και μυϊκούς πόνους, αλλαγές στη διάθεση, πονοκεφάλους. Επιλέξτε μία περίοδο χωρίς πολλή δουλειά, στρες και κοινωνικές συναναστροφές που συνοδεύονται από ποικιλία φαγητών και ποτών. Εάν εργάζεστε ξεκινήστε ημέρα Παρασκευή ώστε να μη νιώθετε κουρασμένοι τις πρώτες ημέρες που δε θα δουλεύετε.

Δίαιτα αποτοξίνωσης μίας εβδομάδας


Η δίαιτα που προτείνω και συνιστούν οι ειδικοί της American Dietetic Association – ADA είναι κατάλληλη για υγιείς ενηλίκους. Τα υπέρβαρα άτομα ή όσοι παίρνουν φαρμακευτική αγωγή, οι έγκυες ή όσες θηλάζουν, οι καρδιοπαθείς και τα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια καλό είναι να συμβουλεύονται το γιατρό τους.

1η ημέρα: Μόνον υγρά (νερό, χυμοί φρούτων και λαχανικών, τσάι από βότανα και μπαχαρικά, ροφήματα με τζίντζερ).

2η ημέρα: Μόνο υγρά και φρούτα.

3η ημέρα: Ωμά λαχανικά.

4η ημέρα: Μαγειρεμένα λαχανικά και μία μερίδα μαύρο ρύζι.

5η ημέρα: Φασόλια, φακές, ξηροί καρποί και σπόροι (σουσάμι, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος).

6η ημέρα: Δημητριακά και γιαούρτι.

7η ημέρα: Ψάρια.

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση

Μήλο
Σταφύλι
Ανανάς
Φράουλα
Μάνγκο
Παντζάρι
Αγκινάρα
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Κρεμμύδι
Μάραθος
Σκόρδο
Τζίντζερ
Ραδίκια
Μαύρο ρύζι

Το μυστικό

Πίνετε πολύ νερό! Προκαλεί ταχεία αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και διατηρεί άριστη την κατάσταση του σώματος.

Πηγή: omorfamystika_

Δεν υπάρχουν σχόλια: