Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο Τεν-Τεν περνά στην... τρίτη διάσταση

Ο Τεν- Τεν έκλεισε τα 80 και το γιορτάζει περνώντας στην... τρίτη διάσταση! Ο γνωστότερος, ίσως, Βέλγος δημοσιογράφος του κόσμου, με το ξανθό τσουλούφι και τον πιστό του φίλο, τον Μιλού, εγκαταλείπουν τις σελίδες των κόμικς για να ανέβουν στη μεγάλη οθόνη. Και, μάλιστα, σε 3D παραγωγή.

Την κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα του Ζορζ Ρεμί -γνωστού και ως Ερζέ- έχει αναλάβει ο μαιτρ της επιστημονικής φαντασίας, Στίβεν Σπίλμπεργκ.


Ρεπόρτερ ετών... 80!

Ο Τεν- Τεν γεννήθηκε από την πένα του Ρεμί το 1929 και έκτοτε επισκέφτηκε όχι μόνο κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά ακόμη και το φεγγάρι προκειμένου να λύσει τις πιο απίθανες υποθέσεις μυστηρίου. Τα κατορθώματά του μεταφράστηκαν σε 100 γλώσσες και τα αντίτυπα των κόμικς ξεπέρασαν τα 250 εκατομμύρια αντίτυπα.
Η πρώτη περιπέτεια του νεαρού ρεπόρτερ με τον τίτλο “Ο Τεν-Τεν στην χώρα των Σοβιέτ”, που δημοσιεύτηκε το 1929, κατηγορήθηκε για αντικομμουνισμό, επειδή ασκούσε κριτική στο σταλινισμό. Για πολλά χρόνια, ο Τεν-Τεν κατηγορήθηκε ως τέκνον του Ψυχρού Πολέμου. Ο Βέλγος ρεπόρτερ γνώρισε μεγάλη επιτυχία μεταπολεμικά, προκαλώντας την ζήλεια ακόμη και του πρώην Γάλλου προέδρου Σαρλ Ντε Γκολ, που είχε πει: “Ο μοναδικός διεθνής ανταγωνιστής μου είναι ο Τεν Τεν”.
Οι περιπέτειες του Τεν-Τεν απαριθμούν συνολικά 24 κόμικ. Ο δημιουργός του δεν πρόλαβε να τελειώσει το... κύκνειο δημιούργημά του, με τίτλο “Αλφ Αρτ.


Η συνέχεια επί της οθόνης

“Κάθε του καρέ σφύζει από ζωντάνια και ενεργητικότητα, κάθε ιστορία του είναι και ένα εν δυνάμει storyboard για ταινία μυθοπλασίας. Με άλλα λόγια, ο Τεν-Τεν είχε ανέκαθεν το σινεμά στο DNA του” δήλωσε ενθουσιασμένος με το νέο του ήρωα ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η ταινία, που θα φέρει τον τίτλο Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου και θα βασίζεται στους ήρωες του Ρεμί.
Η ταινία, που θα βγει σε έκδοση 3D, θα προβάλλεται στις σκοτεινές αίθουσες από τις 3 Νοεμβρίου.
24h NewsRoom
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: