Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πρόσκοποι

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο με προσκόπους που κακοποιούνταν σεξουαλικά στον Καναδά (Pic+Vid)
Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά CBC αποκαλύπτει ότι ο Σύνδεσμος Προσκόπων του Καναδά έχει υπογράψει μυστικές εξωδικαστικές συμφωνίες για την αποζημίωση τουλάχιστον 13 θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, κρατώντας έτσι το πρόβλημα μακριά από τη δημοσιότητα
Σε πολλές από τις συμφωνίες έχει προβλεφτεί ρήτρα προληπτικής εμπιστευτικότητας που απαγορεύει στα θύματα να αποκαλύψουν πως υπήρξε διακανονισμός. Έτσι τα θύματα-ανήλικα προσκοπάκια- αποτρέπονται από το να καταγγείλουν σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο σώμα των Προσκόπων.

Ο Σύνδεσμος Προσκόπων του Καναδά αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιεσδήποτε από τις λεπτομέρειες σχετικά με τους εκτός δικαστηρίου διακανονισμούς. Πηγές αποκαλύπτουν στο CBC News ότι υπήρξαν διακανονισμοί ύψους $ 200.000.

Η ερευνητική Μονάδα του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού αναζήτησε αρχεία δικαστηρίων σε ολόκληρη τη χώρα ανακαλύπτοντας συνολικά 24 αγωγές που κατατέθηκαν κατά του Συνδέσμου Προσκόπων Καναδά από το 1995.


Από αυτούς, 13 ενάγοντες έχουν υπογράψει συμφωνίες διακανονισμού.
Σε όλες αυτές τις αστικές διώξεις, οι ενάγοντες κατηγορούν την οργάνωση των Προσκόπων πως δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα θύματα από τις κακοποιήσεις, που σημειώθηκαν από τη δεκαετία του 1960 μέχρι τη δεκαετία του 1990 εναντίον τους στην τρυφερή παιδική ηλικία.

13 Civil Suits Discovered Against Scouts Canada by NewsLook
http://news247
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: