Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Αλλάζει ο «χάρτης» των τελωνειακών υπηρεσιών

Σε νέες ευέλικτες μονάδες, μείωση του λειτουργικού κόστους και ενίσχυση των Δικαστικών Τμημάτων των Τελωνείων, θα οδηγήσει η μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή της τελωνειακής υπηρεσίας, όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση δύο ερωτήσεων των βουλευτών της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη και Μαργαρίτη Τζίμα, για το ενδεχόμενο κατάργησης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων στην Πάτρα και το ενδεχόμενο κατάργησης του Τελωνείου Δράμας.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει τους δύο βουλευτές ο κ. Οικονόμου, στόχος της αλλαγής στην οργανωτική δομή της τελωνειακής υπηρεσίας είναι η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαχείριση των τελωνειακών παραβάσεων και είσπραξη των οφειλόμενων ποσών, καθώς και η αναβάθμιση και η επαρκής στελέχωση των τμημάτων «Εκ των Υστέρων Ελέγχων».

Στα πλαίσια αυτά, εξηγεί ο κ. Οικονόμου, προβλέπεται η μείωση και η κατάργηση ή συγχώνευση τελωνειακών υπηρεσιών, ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία μερικών από αυτές και μελετάται η αναδιοργάνωση και των λοιπών τελωνειακών οργανικών μονάδων κάθε επιπέδου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει, επίσης, ότι με την αλλαγή στο χάρτη των τελωνειακών υπηρεσιών και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές υπηρεσίες θα αξιοποιηθούν καλύτερα, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης, στην ερώτησή του προς την κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι τυχόν κατάργηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων στην Πάτρα θα προκαλέσει αντιδράσεις στους φορείς και κατοίκους της περιοχής διότι η υπηρεσία αυτή εξυπηρετεί και εποπτεύει όλα τα λιμάνια της περιοχής. Ο βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, με τη δική του ερώτηση, έχει επισημάνει ότι το Τελωνείο Δράμας εξυπηρετεί πάνω από 3.500 επιχειρηματίες και πως η γειτνίασή του με το τελωνείο στο Νευροκόπι, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, προσφέρει τα μέγιστα στο εμπόριο και το χαμηλότερο κόστος διακίνησης των προϊόντων και αγαθών.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: