Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Φίλτρο" πρόσληψης τα κοινωνικά δίκτυα

Το προφίλ των υποψηφίων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης "τσεκάρουν" όλο και περισσότεροι εργοδότες. Τι έδειξε αποκαλυπτική έρευνα στο Λονδίνο (Pics)
Όσοι ψάχνετε για δουλειά θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα, αν μάλιστα τυχαίνει να έχετε λογαριασμό σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στο Λονδίνο, το 43% των Λονδρέζων θεωρούν τις διάφορες πλατφόρμες διαδικτυακής επικοινωνίας, όπως το  Twitter, το Facebook και το LinkedIn εξαιρετικά για την ανεύρεση νέας δουλειάς.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εργοδότες, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα παραπάνω δίκτυα, για να "σκανάρουν" τους υποψηφίους για πρόσληψη.
Ένα μεγάλο ποσοστό εργοδοτών που φτάνει το 91% χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, για να πάρει πληροφορίες σχετικά με τους μελλοντικούς τους υπαλλήλους .


Την σχετική έρευνα διεξήγαγε η υπηρεσία παρακολούθησης των κοινωνικών μέσων " Reppler", αφού χρησιμοποίησε ένα τυχαίο δείγμα 300 ατόμων που παίρνουν μέρος στην διαδικασία πρόσληψης σε μία εταιρεία.
Τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξε, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σύμφωνα με την έρευνα, το 69% των εργοδοτών απέρριψαν έναν υποψήφιο από κάτι που είδαν σε μία από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.


Παράλληλα, το 47% των εργοδοτών ανατρέχουν στα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα, για να ελέγξουν τους πιθανούς υπαλλήλους αμέσως μόλις λάβουν μία αίτηση για εργασία.
Πιο αναλυτικά, την ιστοσελίδα του Facebook επισκέπτεται το 76% των εργοδοτών, ενώ ακολουθούν το  Twitter με 53% και το LinkedIn με 48%.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το 68% των εργοδοτών προσέλαβαν ένα υποψήφιο εξαιτίας κάποιου ξεχωριστού στοιχείου που είδαν σε κάποιο από τα παραπάνω κοινωνικά δίκτυα.
http://news247
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: