Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε άνετα κόντρα στον Πανιώνιο. Βίντεο

Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την εκτός έδρας αναμέτρησή του κόντρα στον Πανιώνιο.


Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε άνετα με 3-0 των «κυανέρυθρων» στη Νέα Σμύρνη και «αναρριχήθηκε» στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός σημείωσε το πρώτο (33’) και το τρίτο γκολ (69’)του Ολυμπιακού, ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Κέβιν Μιραλάς (43’).

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα τρία γκολ των Πειραιωτών τις ασίστ έδωσε ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μισό του α΄ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και να κρατήσουν τους παίκτες των πρωταθλητών μακριά από την εστία του Ελευθερόπουλου, αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε ψηλά και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των «κυανέρυθρων».

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 25΄, με το πλασέ του αμαρκάριστου Μακούν να «ξύνει» το αριστερό δοκάρι, και στο 33΄ οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από αριστερά, ο Τζεμπούρ κινήθηκε πολύ έξυπνα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αλγερινός δεν πανηγύρισε το γκολ, ως ένδειξη σεβασμού προς τους φίλους της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Ο Πανιώνιος μπορούσε να «απαντήσει» στο 40΄, όταν μετά από κόντρες στην περιοχή η μπάλα πήρε ύψος, ο Κούτσι αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα μακριά άουτ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 43΄ σε μία εξαιρετική αντεπίθεση. Η μακρινή μπαλιά ακριβείας του Ιμπαγάσα έβγαλε τον Μιραλάς στην πλάτη της άμυνας και ο Βέλγος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Ελευθερόπουλο και να «γράψει» το 2-0.

Ο Μακούν είχε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία στο 53΄, αλλά και πάλι το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ στο 56΄, με το σουτ του Κούτσι να περνάει και αυτό δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κοστάνσο. Το ματς τελείωσε οριστικά στο 68΄, όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε ακόμη μία ωραία κάθετη μπαλιά, ο Αμπντούν γύρισε και ο Τζεμπούρ από κοντά διαμόρφωσε το 3-0, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος, αφού το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία.

Κίτρινες: Σιόβας - Τζεμπούρ, Μιραλάς


Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Ριέρα, Κούτσι, Εστογιάνοφ, Κουμορτζί (72΄ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (56΄ Σάμαρης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Ρόκας (62΄ Σκέμπρι)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (87΄ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (80΄ Μαρκάνο), Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν (75΄ Μόνχε)




Zougla
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: