Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

"Η απόφαση θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη"

Διαμορφώνονται καλύτερες προϋποθέσεις, τόνισε η η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Αισιοδοξία και διαβεβαιώσεις
"Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα  εάν εφαρμοστούν σωστά οι διαρθρωτικές αλλαγές", τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι "η απόφαση θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη.

Σημείωσε πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι θετική και δημιουργεί καλύτερες προϋπόθεσης σε σχέση με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου, ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει νέο δανειακό πρόγραμμα για την χώρα ύψους 100 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με την εποπτεία από την τρόικα, είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα και η προσπάθεια είναι κυρίαρχη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ συμπλήρωσε πως η προσπάθεια των διαρθρωτικών αλλαγών θα γίνεται με συνεχή εποπτεία από την τρόικα.

Διαβεβαίωσε και αυτή με τη σειρά της ότι οι συντάξεις είναι πλήρως κατοχυρωμένες και η όποια αναπλήρωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων θα καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο.

"Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες", είπε καθώς υπάρχει ειδική παράγραφος για την ρευστότητα και ενίσχυση των τραπεζών.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: