Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα πιο «ευχάριστα» επαγγέλματα

Για όσους δεν είναι κληρονόμοι, εισοδηματίες ή νικητές του λαχείου, η καθημερινότητα περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα και καθημερινή εργασία.

Κάποιοι αντλούν ικανοποίηση από τη δουλειά τους, ενώ κάποιοι άλλοι όχι, οι περισσότεροι καταλήγουν όμως στο «αν ήταν διασκεδαστική, δε θα μας πλήρωναν να την κάνουμε».

Κι όμως, υπάρχουν οκτώ άνθρωποι που διαφωνούν! Το αμερικανικό δίκτυο cnbc, δημοσίευσε τα οκτώ πιο διασκεδαστικά επαγγέλματα του κόσμου και μίλησε με τους εκπροσώπους τους.

1. Γυναίκα κασκαντέρ



Η Alisa Hensley είναι μια από τις καλύτερες γυναίκες κασκαντέρ στο Χόλιγουντ, ντουμπλάροντας πασίγνωστες σταρ, όπως η Cameron Diaz, Nicole Kidman και η Charlize Theron. Υπάρχουν περίπου 5000 γυναίκες κασκαντέρ.

Μέσα στην καθημερινότητα της Alisa περιλαμβάνεται η αναρρίχηση, οι πολεμικές τέχνες, η σκοποβολή, η πτώση από ελικόπτερο κ.ά. Η ίδια δηλώνει για τη δουλειά της: «στη διάρκεια της ημέρας, όταν ιδρώνω και παίζω ξύλο, απορώ πώς με πληρώνουν για να κάνω αυτό».

2. Φωτογράφος της εταιρείας «Victoria's secret»



Ο Russell James είναι ο φωτογράφος των πιο καλλίγραμμων μοντέλων που φορούν σέξι εσώρουχα. Με άλλα λόγια, η δουλειά των ονείρων κάθε αρσενικού. Πόσο μάλλον όταν οι φωτογραφίσεις του κοστίζουν 20.000 δολάρια την ημέρα και οι φωτογραφίες του προβάλλονται σε όλο τον κόσμο.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1997, όταν φωτογράφησε με μαγιό την Tyra Banks για το περιοδικό sports illustrated. Μετά από αυτό, η creative director της Victoria's Secret του πρότεινε να συνεργαστούν.

3. Δοκιμαστής μπύρας



Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που περιμένουν να σχολάσουν για να χαλαρώσουν πίνοντας μπύρες, όμως για την Jennifer Glanville αυτό αποτελεί κομμάτι της δουλειάς της. Η μέρα της στην Boston Beer Co., περιλαμβάνει δοκιμή πολλών διαφορετικών μπυρών, ενώ η ίδια δηλώνει «Μάλλον η δική μου χειρότερη μέρα είναι η καλύτερη κάποιου άλλου εργαζόμενου»! Όταν δοκιμάζει μπύρες, πρέπει να εξασφαλίζει την τέλεια ποιότητα, αλλά και να πειραματίζεται με νέες ιδέες και γεύσεις.

4. Γλύπτης αγαλμάτων από LEGO



Ο Nathan Sawaya ήταν συνέταιρος σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο, κερδίζοντας έναν 6ψήφιο μισθό. Παρόλα αυτά, το 2004 αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να ξεκινήσει να κατασκευάζει αγάλματα από τουβλάκια LEGO.

Σήμερα, η εταιρεία LEGO τον έχει ανακυρήξει «LEGO certified professional» και η δουλειά του εκτίθεται σε μουσεία και γκαλερί όλου του κόσμου. Παράλληλα, φτιάχνει κατά παραγγελία αγάλματα των πελατών του σε πραγματικό μέγεθος.

5. Σχεδιαστής σανίδων σερφ



Ο Ryan Harris περνά τις μέρες του στην παραλία, φτιάχνοντας και φυσικά δοκιμάζοντας τις πρώτες οικολογικές σανίδες του σερφ. «Κάθε μέρα λερώνομαι με άμμο σαν 5χρονο παιδί και μετά πάω σπίτι, κάνω μπάνιο και συνεχίζω. Δε θα άλλαζα τη δουλειά μου για τίποτα», λέει.

Ο Harris και οι συνεργάτες του άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα το Μάιο του 2011 και ήδη είναι μια επικερδής επιχείρηση. Οι τιμές των σανίδων ξεκινούν από 600 δολάρια!

6. Δοκιμαστές αυτοκινήτων



Οι Mike Princhinello and Zach Moseley γυρίζουν τον κόσμο ψάχνοντας τα καλύτερα και δυναμικότερα αυτοκίνητα. Περισσότερα από 300 μέλη πληρώνουν 15.000 δολάρια το χρόνο για να οδηγήσουν την εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων των δύο συνεργατών! «Οδηγούμε τα καλύτερα αυτοκίνητα. Έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε ό, τι μας αρέσει. Έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε το όνειρό μας» είπε ο Princhinello για τη δουλειά των ονείρων του.

7. Αναρριχητής



Αυτό που η Steph Davis κάνει κάθε μέρα, η πλειοψηφία των ανθρώπων μάλλον δε θα το κάνει ποτέ. Κάνει ελεύθερη αναρρίχηση, parachute και πτώση από ελικόπτερο. Στην πραγματικότητα, η Davis κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Πώς γίνεται αυτό;

Το 80% των εσόδων της προέρχεται από χορηγίες (prAna, Clif Bar, Mammut), ενώ παράλληλα διδάσκει και γράφει βιβλία σχετικά με την αναρρίχηση.

8. Βιολόγος- σκηνοθέτης- εφευρέτης



Ο Greg Marcall έχει αφιερώσει τα τελευταία 25 χρόνια στη μελέτη, τη διερεύνηση και καταγραφή της ζωής στους ωκεανούς. Έχει κερδίσει δύο βραβεία ΕΜΜΥ για την κινηματογραφία του και το έργο ήχου του National Geographic specials, αλλά ίσως η μεγαλύτερη συμβολή του στον επιστημονικό κόσμο είναι το National Geographic Crittercam, μια μικρή άλλα εξελιγμένη κάμερα που τοποθετείται πάνω στα ζώα, δίνοντας δεδομένα όπως τα βλέπει το ίδιο το ζώο που μελετά.

Κάθε μέρα, έρχεται αντιμέτωπος με άγρια ζώα, κάνει σαφάρι και καταδύσεις, φτιάχνει ταινίες και ενίοτε κερδίζει βραβεία ευρεσιτεχνίας. Καθόλου άσχημα!
newsbeast
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: