Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Κέλερ και οι χιλιάδες ανεπιθύμητοι

Μη καλοδεχούμενους στο κατάστημά του ανακήρυξε, μουσουλμάνους, σοσιαλιστές και ψηφοφόρους του Ομπάμα ένας ιδιοκτήτης οπλοπωλείου. Τα μαθήματα και οι... πρωτότυπες διαφημίσεις
Ένας ιδιοκτήτης οπλοπωλείου στο επαρχιακό Τέξας διεμήνυσε σε ραδιοφωνικές του διαφημίσεις ότι οι σοσιαλιστές, οι φιλελεύθεροι, όσοι ψήφισαν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, οι Άραβες και οι Μουσουλμάνοι δεν είναι καλοδεχούμενοι στα μαθήματα που παραδίδει για το πώς να φέρει κανείς όπλο με ασφάλεια και χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό.

Τα μηνύματά του προσέλκυσαν την προσοχή της υπηρεσίας του Τέξας που επιβλέπει την οπλοφορία και δίνει άδειες σε εκπαιδευτές, η οποία άρχισε έρευνα σχετικά με το εάν ο έμπορος παραβιάζει το νομικό πλαίσιο στην πολιτεία.

Ο έμπορος Κρόκετ Κέλερ διαφημίζεται στην πόλη Μέισον του Τέξας, 120 χλμ. δυτικά της πολιτειακής πρωτεύουσας Όστιν.

"Αν είσαι σοσιαλιστής φιλελεύθερος και/ή ψήφισες τον αρχι-υποψήφιο (τον πρόεδρο Ομπάμα) να μην έρθεις σε αυτό το μάθημα. Έχεις ήδη αποδείξει ότι δεν μπορείς να πάρεις μια σώφρονα απόφαση όπως απαιτείται βάσει του νόμου. Επίσης, αν είσαι μη-χριστιανός Άραβας, ή Μουσουλμάνος, δεν θα σου κάνω μαθήματα", αναφέρει στο σποτ του ο Κέλερ.

Η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας στο Τέξας ανέφερε ότι θα λάβει "διοικητικά μέτρα" μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγει.

Οι εκπαιδευτές που λαμβάνουν άδειες από την πολιτεία "πρέπει να συμμορφώνονται με το ισχύον πολιτειακό και ομοσπονδιακό νομικό πλαίσιο. . . η συμπεριφορά ενός εκπαιδευτή που αρνείται τις υπηρεσίες του σε πρόσωπα λόγω φυλής, εθνικότητας ή θρησκείας θα έθετε την άδεια του σε κίνδυνο", ανέφερε η υπηρεσία.

Οι ενήλικες στο Τέξας μπορούν να φέρουν κρυμμένα όπλα εάν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα όπως αυτά που προσφέρει ο Κέλερ.

Ο έμπορος αντέδρασε λέγοντας ότι ασκεί την ελευθερία του να παραδίδει μαθήματα σε όποιον θέλει. Δήλωσε ότι δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις από ανθρώπους που υποστηρίζουν την στάση του. "Έπρεπε να κάνω το μάθημα την επόμενη εβδομάδα αντί γι' αυτήν. Θα είχα 500 ανθρώπους", είπε χθες._

Δεν υπάρχουν σχόλια: