Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τι ξέρετε για τους Queen; 15 λιγότερο γνωστές πληροφορίες για το θρυλικό συγκρότημα

Πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τους Queen; Κι όμως, υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που μπορούν να μας εκπλήξουν και να επαληθεύσουν ότι πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες μπάντες όλων των εποχών.

1. Ο Freddie Mercury, τραγουδιστής του συγκροτήματος, είχε στην πραγματικότητα το όνομα Farrokh Bulsara, παρόλο που στο διαβατήριό του υπάρχει το όνομα που εμείς ξέρουμε. Η πρώτη φορά που αποκάλεσε τον εαυτό του «Freddie» ήταν όταν φοιτούσε στο St. Peter's School.

2. Ο Mercury είναι ο «νονός» της μπάντας. Σε συνέντευξή του για το πώς εμπνεύστηκε το όνομα, είχε δηλώσει: «Είναι ένα υπέροχο, δυνατό όνομα, πολύ καθολικό και άμεσο. Έχει πολλές οπτικές δυνατότητες και είναι ανοιχτό σε κάθε είδους ερμηνείες. Είχα επίγνωση σχετικά με τις gay συνδηλώσεις, αλλά αυτό ήταν μόνο μία πτυχή του».

3. Το hit «Crazy Little Thing Called Love», το εμπνεύστηκε ο Mercury στο μπάνιο! Μάλιστα, φήμες λένε ότι είχε μετακινήσει το πιάνο του στο μπάνιο γιατί συνήθιζε να εμπνέεται όσο έκανε μπάνιο.

4. Όταν κυκλοφόρησε το «Bohemian Rhapsody», έμεινε στην κορυφή των UK charts για εννέα εβδομάδες. Είναι το τρίτο single με τις περισσότερες πωλήσεις στη Βρετανία, μετά το «Do They Know It’s Christmas?» των Band Aid και το «Candle In The Wind»του Elton John.

5. Ο Mercury πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991. Ήταν ο πρώτος σταρ που παραδέχτηκε δημόσια ότι πάσχει από AIDS, μια μόλις μέρα πριν το θάνατό του.

6. Το επίσημο φαν κλαμπ του συγκροτήματος είναι το μεγαλύτερο ενεργό κλαμπ ροκ γκρουπ, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

7. Σε συνέντευξή του, σε σχετική ερώτηση για το γυναικείο φύλο, ο Freddie είχε κάνει μια από τις πιο ευφυείς και αξιομνημόνευτες δηλώσεις: «οι γυναίκες είναι σαν τα μοντέρνα έργα τέχνης, δεν τα ευχαριστιέσαι αν προσπαθήσεις να τα καταλάβεις».
8. Το συγκρότημα πείστηκε να κυκλοφορήσει την μεγάλη του επιτυχία «Another One Bites The Dust», μετά από επιμονή του Μάικλ Τζάκσον που το άκουσε σε μια συναυλία τους.

9. Το 2002, το συγκρότημα απέκτησε το 2.207ο αστέρι στο Hollywood Walk Of Fame.

10. Ο Brian May έχει διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Imperial College London.

11. Ο Mercury είχε λατρεία στις γάτες. Είχε 10 γάτες στο σπίτι του, ενώ συχνά τις έπαιρνε μαζί του στις περιοδείες και μίλαγε μαζί τους!

12. Ο Freddie απαιτούσε όλοι του οι συνεργάτες να έχουν πάντα πάνω τους χαρτί και στυλό, σε περίπτωση που είχαν έμπνευση και δεν ήταν στο στούντιο.

13. Στη διαθήκη του, ο Mercury άφησε 500.000 λίρες στο μάγειρά του, 500.000 στον βοηθό του και 100000 στον σοφέρ του!

14. Το ντουέτο με τον David Bowie δεν ήταν προγραμματισμένο. Προέκυψε τυχαία, επειδή ο Bowie έτυχε να βρίσκεται στο στούντιο όταν το ηχογραφούσαν.

15. Ο στενός φίλος του Mercury, David Wigg, αποκαλύπτει ότι ο σόουμαν θεωρούσε ότι η εικόνα που είχε στη σκηνή τον απέτρεπε από το να κάνει σχέσεις: «Δημιούργησα ένα τέρας. Είμαι ανάπηρος, διότι οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι έτσι. Όταν θελήσω να ξεκινήσω μια σχέση, είμαι το καλύτερο άτομο που ξέρεις», του είχε πει._

Δεν υπάρχουν σχόλια: