Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πρόστιμα άνω των 8 εκατ. ευρώ για παράνομη χρήση λογισμικού

Ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ και τη νέα υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠΟΑΔΗΕ), για παράνομη χρήση λογισμικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), μέχρι στιγμής για το 2011 οι έλεγχοι από τα δύο νέα Τμήματα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας του ΣΔΟΕ που συστάθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2011, έχουν οδηγήσει σε επιβολή προστίμων ύψους 8.168.000 ευρώ, ενώ συνεχίζονται για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ έχει στείλει επιστολές σε 3.216 επιχειρήσεις τις οποίες προσκαλεί να υποβάλουν φωτοαντίγραφα των αδειών χρήσης των προγραμμάτων λογισμικού που χρησιμοποιούν, καθώς και των τιμολογίων αγοράς τους.

Συνολικά από το 2006 μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων έχει στείλει 22.581 παρόμοιες επιστολές σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: