Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Εκλογές έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της κυβέρνησης που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες και θα έχει ζωή ως τα τέλη Φεβρουαρίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.


Στην ομιλία του επισήμανε ότι «η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο για την οικονομική υπόσταση και τον κοινωνικό της ιστό, η χώρα κινδυνεύει να χάσει τα αυτονόητα το επίπεδο της ζωής της». Πρέπει τώρα να ξανακατακτήσουμε τα αυτονόητα, να λειτουργήσει κράτος και οικονομία και να αναπνεύσει η κοινωνία, σημείωσε.

«Η χώρα πρέπει τη Δευτέρα να μπορεί να εκπροσωπηθεί έγκυρα και αξιόπιστα στο Eurogroup», υπογράμμισε με σκοπό να προχωρήσει η υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Το Eurogroup στις 21 Οκτωβρίου αποφάσισε την εκταμίευση της 6ης δόσης, συνέχισε, «περιμένοντας την απόφαση του ΔΝΤ αφού εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ως χώρα». Για όλα αυτά προϋπόθεση είναι η συνεννόηση, είπε.

Είναι μία τραγική παρεξήγηση, τόνισε σε άλλο σημείο ο υπουργός, ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από το ευρώ.

Αυτό αν και δεν προβλέπεται νομικά, μπορεί να γίνει χρηματοοικονομικά, οπότε θα κλείσουν οι γραμμές χρηματοδότησης και «η χώρα θα καταρρεύσει σε μία στιγμή».

Η νέα κυβέρνηση –με πολιτικό χαρακτήρα, όπως είπε– που θα προκύψει από τις διαδικασίες που προσδιόρισε νωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο υπουργός, θα έχει διάρκεια ζωής ως τα τέλη Φεβρουαρίου ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και μετά να τεθούν στον έλεγχο του ελληνικού λαού.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις που θα κληθεί να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση, ο κ.Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων ότι θα κληθεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, να εξασφαλίσει την εκταμίευση των απαραίτητων χρημάτων για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων.

Πρέπει ακόμη να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012 πριν οδηγήσει με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών τη χώρα σε εκλογές.
ΤΑ ΝΕΑ
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: