Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο επιχειρηματίας εξομολογείται: "Γιατί έκανα τις ληστείες"

Ολα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του προς τις δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας που έντυνε τους επωνύμους φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso της Κυριακής».


Ο Γιώργος Κρητικός από τη στιγμή που ήρθε τετ α τετ με τον 19ο ανακριτή άρχισε να εξιστορεί όλα όσα τον ανάγκασαν, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, να γίνει ληστής. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και οι πιέσεις που δεχόταν από τους πιστωτές του ήταν οι αιτίες που τον ώθησαν να αποκτήσει παραβατική συμπεριφορά.

«Ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα πρόθεση να πειράξω κανέναν. Γι’ αυτό χρησιμοποιούσα ψεύτικο πιστόλι. Δεν σκεφτόμουν καθαρά, ήμουν σε απόγνωση» ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσε ο λειτουργός της Θέμιδος από το στόμα του αγαπημένου επιχειρηματία του εγχώριου star system.

«Εκανα τραγικό λάθος πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθήσω τον εαυτό μου. Ημουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζα διαρκώς τον τελευταίο χρόνο. Επηρέασαν όλους τους τομείς της ζωής μου, επαγγελματικής και προσωπικής» ισχυρίστηκε σε άλλο σημείο της απολογίας του ο ιδιοκτήτης του φημισμένου καταστήματος ρούχων στη Γλυφάδα.

Το βράδυ παίρνοντας το ψεύτικο πιστόλι του λήστευε, ενώ το πρωί προσπαθούσε να «ξεγελάσει» πιστωτές και οικογενειακές υποχρεώσεις που συνεχώς μεγάλωναν. Η τρύπα του ελλείμματος όμως ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και οι φίλοι του που έσπευδαν να τον βοηθήσουν το μόνο που κατάφερναν ήταν να του συμπαρασταθούν ηθικά.

«Δεν μπορούσε να αντιληφθεί το σωστό και το λάθος. Στο μυαλό του Γιώργου επικρατούσε θολούρα από τα χρέη. Το σοκ που υπέστη από τη σύλληψή του τον έκανε να ξυπνήσει και να καταλάβει τι έκανε» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» ο δικηγόρος του Θόδωρος Αγγούρης.

Ο Γιώργος Κρητικός παρέμεινε στο γραφείο του 19ου ανακριτή [Το κατάστημα του επιχειρηματία που έντυνε τους επωνύμους στη Γλυφάδα.] ή για λίγο περισσότερο από μία ώρα. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα παραδέχτηκε τις 19 από τις 25 ληστείες για τις οποίες κατηγορείται.

Αν και δήλωσε ότι ήταν θύμα της θολούρας που του προκάλεσαν τα οικονομικά προβλήματα και πελαγοδρομούσε μέσα στη γενικότερη κρίση, δεν προέταξε ως άλλοθι την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η λεία που αποκόμιζε από τις ληστείες του δεν «μπάλωνε» με τίποτε τα μεγάλα οικονομικά ελλείμματά του, ωστόσο τον βοηθούσε να ροκανίζει χρόνο της φθίνουσας πορείας του.

Ο άνθρωπος που φωτογραφιζόταν πολύ συχνά για τις κοσμικές στήλες των περιοδικών, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έλαβε την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αν και έχει πάρα πολλούς φίλους οι οποίοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, του συμπαραστέκονται αφού γνώριζαν τα τεράστια χρέη του, εντούτοις δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν, καθώς τα ποσά ήταν υπέρογκα. Δίπλα του από τη στιγμή που έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρισκόταν η μητέρα του, η οποία με δάκρυα στα μάτια έβλεπε το παιδί της να οδηγείται στις φυλακές. Τόσο η ίδια όσο και οι φίλοι του αδυνατούν να πιστέψουν τη μυστική ζωή του Γιώργου Κρητικού.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του ληστή των νοτίων προαστίων, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος καταστηματαρχών και πολιτών, αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στον κόσμο της showbiz.

Μακρά η λίστα των χτυπημάτων του

Αν και ο χρόνος δράσης του ήταν μικρός, στη λίστα των χτυπημάτων του περιλαμβάνονται ψητοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιατρεία, καφετέριες, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, μίνι μάρκετ, ξενοδοχεία, ακόμη και πεζοί πολίτες. Η απόγνωση λόγω των τεράστιων χρεών του ήταν τέτοια που έφτασε στο σημείο να ληστέψει και το ξενοδοχείο όπου διέμενε προσωρινά.

Η τελευταία ληστρική επίθεσή του έμελλε να είναι η φαρμακερή για εκείνον. Με την απειλή του ψεύτικου πιστολιού εισέβαλε σε ένα παιδιατρείο στην περιοχή της Γλυφάδας, απ’ όπου άρπαξε το ποσό των 300 ευρώ.
Espressonews.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: