Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Η Συνταγή της Ημέρας! Λαχματζούν

Λαχματζούν
Συνταγή για 4-6 άτομα


Υλικά:
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 ντομάτες ώριμες, περασμένες στο τρίφτη
1 μεγάλη πιπεριά καυτερή, τριμμένη στον τρίφτη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό όσο πάρει

Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι, λίγο νερό και ζυμώστε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Σκεπάστε την ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, την τριμμένη πιπεριά, το σουμάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Ζυμώστε καλά με το χέρι και αφήστε στην άκρη.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC.

Χωρίστε τη ζύμη σε όσα μέρη θέλετε φτάνει να είναι ίσα. Ανοίξτε το κάθε μέρος σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Απλώστε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κάθε φύλλου αρκετή γέμιση κιμά που ετοιμάσατε, αλλά φροντίστε να είναι επίπεδη. Τοποθετήστε τα λαχματζούν σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και βάλτε τα στο φούρνο με τον κιμά προς τα πάνω. Ψήστε μέχρις ότου η πίτα να ροδίσει (περίπου 5-10 λεπτά αναλόγως με τον φούρνο και το μέγεθος των λαχματζούν που φτιάξατε). Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε. Σερβίρετε ζεστά με αρκετό λεμόνι.

Καλή Όρεξη!
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: