Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δεν εκταμιεύεται η έκτη δόση εάν η Ελλάδα δε δεχθεί όλους τους όρους

Δε θα εκταμιευτεί η έκτη δόση εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί πλήρως τους όρους της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου είπε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αμέσως μετά τη συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου.

«Είπαμε ξεκάθαρα στις ελληνικές Αρχές και αυτό αφορά και την αντιπολίτευση ότι η δόση θα δοθεί όταν εφαρμοστεί η συμφωνία».

Τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η Άνγκελα Μέρκελ τόνισαν ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα και ότι θέλουν να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Όσον αφορά το δημοψήφισμα είπαν ότι πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό με πιθανή ημερομηνία 4-5 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι «το αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή όχι».

Η μόνη αποδεκτή απάντηση στο Ελληνικό δημοψήφισμα είναι το ναι τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος. «Τα αποτελέσματα της 27ης Οκτωβρίου είναι τα σωστά. Πρέπει να επιταχύνουμε την εφαρμογή των αποφάσεων».

Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί είπε ότι «δεν έχουμε καμία συμβουλή να δώσουμε. Ο Ελληνικός λαός είναι ανεξάρτητος και είναι ελεύθερος να επιλέξει».

Ωστόσο τόνισε δηκτικά ότι «δεν μπορούμε όμως να ξοδέψουμε άλλα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων παρά μόνο εάν οι κανόνες γίνονται σεβαστοί».

Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη για πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα. «Στην Ιρλανδία κ την Πορτογαλία το πρόγραμμα ήταν επιτυχές γιατί υπήρχε κοινό πνεύμα, επειδή οι αντιπολιτεύσεις των χωρών συμφωνούσαν».

Επίσης ανέφερε ότι «Παπανδρέου και Βενιζέλος μας είπαν ότι εργάζονται για να γίνει ένα δημοψήφισμα στις αρχές Δεκεμβρίου».
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: