Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ρίχνουν γέφυρες για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής

Υπό τη διαρκή απειλή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Γ Παπανδρέου επιταχύνει τις εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να κάνει όλες τις κινήσεις που θα διευκόλυναν τη σύγκληση με τη ΝΔ και, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα παραιτηθεί ως την προσεχή Τρίτη.

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, αναζητείται πρωθυπουργός κοινής αποδοχής, ο οποίος θα φέρει κοντά τα δύο μεγάλα κόμματα και την ψήφιση της συμφωνίας και θα επαναφέρει την ομαλότητα στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που συζητιούνται παρασκηνιακά είναι αυτά του Σταύρου Δήμα και του Λουκά Παπαδήμου. Η πρώτη επιλογή είναι να υπάρξει πρωθυπουργός από τον πολιτικό χώρο. Αν πάλι επιλεγεί τεχνοκράτης, τότε θα πλαισιωθεί από δύο αντιπροέδρους, έναν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και έναν από τη ΝΔ.

Το ενδεχόμενο ενός ναυαγίου στην διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε γρήγορες εκλογές και χρεοκοπία. Από το εξωτερικό ασκούνται ισχυρές πιέσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ως αύριο ή μεθαύριο.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: