Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τον Κάρολο Παπούλια βλέπει εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων ο Α. Σαμαράς

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς συναντάται με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας . Τη συνάντηση ζήτησε επειγόντως ο πρόεδρος της Ν.Δ. μόλις άκουσε από τον πρωθυπουργό ότι θέτει σε δημοψήφισμα την δανειακή σύμβαση.

Όπως δηλώνουν στο 24h.gr στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά στόχος της συνάντησης είναι να καταστήσει η Ν.Δ. ενήμερο τον Κ. Παπούλια «για τους κινδύνους που δημιουργεί στην χώρα μια τέτοια κίνηση».

Στην ερώτηση αν ο Α. Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αποτραπούν οι κίνδυνοι αυτοί, η απάντηση ήταν ότι «η Ν.Δ. δε σκοπεύει να πιέσει ή να υποδείξει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς ο ίδιος ξέρει πολύ καλά τις δυνατότητες παρέμβασης που διαθέτει από το Σύνταγμα».

Πάντως η Ν.Δ. μιλώντας χθες βράδυ ακόμα και για δημοκρατική εκτροπή υποδηλώνει ότι πρόκειται να κινηθεί ιδιαίτερα δυναμικά μη αποκλείοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να «χτυπήσει» το δημοψήφισμα καλώντας σε γενική αποχή.

Ο Α. Σαμαράς δέχθηκε χθες σειρά εισηγήσεων για τις επόμενες κινήσεις της Ν.Δ. Από την αποχή κατά την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, μέχρι την αποχή στο δημοψήφισμα.

Κάποιες πληροφορίες ήθελαν σήμερα να ζητά σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «και να κλιθεί ο πρωθυπουργός να υποστηρίξει την κίνηση του και «πείσει ,όπως σημειώνουν επιτελείς της Ν.Δ., ότι η κίνηση αυτή δεν θα απομονώσει την χώρα οδηγώντας την μαθηματικά εκτός ευρώ».
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: