Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μας περιμένει μία "μεγάλη" μέρα. "Πρωτοβουλίες" Παπανδρέου

Η εξαιρετικά πυκνή σε πολιτικά γεγονότα χθεσινή ημέρα προοιωνίζεται μια ανάλογη συνέχεια σήμερα, καθώς, όπως αναμένεται, θα αυξηθεί η πίεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει στην πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ
και με πρόγραμμα την έγκριση από τη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης, την εκταμίευση της 6ης δόσης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Χωρίς να αλλάζουν εκ πρώτης όψεως τα δεδομένα, διαρροές από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι αναμένεται και νέα πολιτική πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι εξελίξεις.

Είναι άγνωστο αν αυτό θα αφορά τον ίδιον και τη θέση του ή θα απευθύνεται στην αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική. Πάντως, όπως διαβεβαίωναν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, δεν υφίσταται θέμα παραίτησής του σήμερα ούτε συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ύστερα από διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε ο Ε. Βενιζέλος με τη ΝΔ, όπως μετέδωσε το βράδυ το πρακτορείο Ρόιτερ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Κείμενο για την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης συνέταξαν χθες το πρωί η Βάσω Παπανδρέου και ο Ντ. Βρεττός εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μαζί με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ύστερα από συναντήσεις τους. Μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ οι Ε. Αντώναρος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης. Στο σχετικό κείμενο άρχισαν να συγκεντρώνονται υπογραφές. Οταν εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία Σαμαρά για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, η πρωτοβουλία των στελεχών των δύο κομμάτων ακυρώθηκε εκ των πραγμάτων.
ΤΑ ΝΕΑ
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: