Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η ψήφος εμπιστοσύνης στο Διεθνή Τύπο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μεταδίδοντας άμεσα την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε η Βουλή στον Γιώργο Παπανδρέου και τη δέσμευση του ότι θα ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για νέα κυβέρνηση συνεργασίας.
Η ψήφος εμπιστοσύνης στο Διεθνή Τύπο

Πρώτο θέμα είναι και σήμερα στο βρετανικό δίκτυο BBC η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε την κρίσιμη ψηφοφορία αφού υποσχέθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να «μοιραστεί την εξουσία».
bbc
Το Reuters μεταδίδει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και κυρίως απέφυγε την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες που θα τορπίλιζε την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας και θα πυροδοτούσε έναν νέο γύρο κρίσης στην Ευρωζώνη.
reuters
O Γ.Παπανδρέου «θριαμβεύει στην κρίσιμη ψηφοφορία, και οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας ξεκινούν το Σάββατο» γράφει ο βρετανικός Guardian. Η εφημερίδα παράλληλα επικαλείται πληροφορίες από το περιβάλλον του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τις οποίες «ο Ευ.Βενιζέλος θα αναλάβει».
guardian
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέζησε της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, τιθάσευσε τους 'αντάρτες' στο κόμμα του και υπόσχεται το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την κρίσιμη για τη χώρα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της μετέδωσε το Αssociated Press.
AP
Με συνεχείς συνδέσεις με την Ελλάδα και με απευθείας σύνδεση με το ελληνικό Κοινοβούλιο κάλυψε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, CNN, τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβίωσε της ψήφου εμπιστοσύνης» αναφέρει ο τίτλος του κύριου άρθρου.
cnn

Στη σπουδαιότητα της απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπανδρέου, ανεξάρτητα από το γεγονός «αν τελικά θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας» εστιάζουν οι New York Times.
new-york-times
«Τελικά ο Γ.Παπανδρέου τα κατάφερε, αλλά οι ημέρες του είναι μετρημένες» το γερμανικό Spiegel .
spiegel

Επιβίωσε ο Παπανδρέου, αλλά το μέλλον της χώρας παραμένει αβέβαιο, σημειώνει η Deutsche Welle.
DW
«Παρά τη νίκη του Έλληνα πρωθυπουργού, η θητεία του μπορεί να λήξει εξαιρετικά σύντομα» αναφέρουν οι γερμανικοί Financial Times.
FT-DEUTSCHLAND
Με τίτλο «ο Έλληνας πρωθυπουργός με 153 ψήφους υπέρ και 145 κατά κατάφερε λάβει την πολυπόθητη πλειονοψηφία» κυκλοφορεί η γαλλική εφημερίδα "Le monde".
le-monde
«Ο Παπανδρέου απέκτησε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο» τονίζει η «le Figaro».
FIGARO
Τη δήλωση του Γ.Παπανδρέου πως «δεν τον νοιάζει να επανεκλεγεί» σημειώνει η ισπανική El Pais και αναφέρει ότι « ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντιέται το Σάββατο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματίσει νέα κυβέρνηση ενότητας»
ELPAIS
http://www.newsbomb.gr
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: