Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Υπουργικό συγκάλεσε ο Σαρκοζί για την απόφαση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αποδύθηκε σε προσπάθεια περιορισμού της αναστάτωσης που προκάλεσε στις αγορές η ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη συμφωνία της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις Κάνες.


Ο Γάλλος πρόεδρος αναμενόταν να συζητήσει το μεσημέρι με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν σε στενή σύνθεση, με τη συμμετοχή υπουργών-κλειδιά, όπως του υπουργού Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και του υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

"Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ για την υιοθέτηση της θαρραλέας συμφωνίας, καταδικάζω αυτή την απόφαση η οποία μοιάζει εντελώς ανεύθυνη από μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού", δήλωσε το μέλος της βουλής Κριστιάν Εστροσί μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο France Info.

Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν --η οποία υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη-- είπε ότι εγκρίνει την διοργάνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. "Εναπόκειται στους λαούς να αποφασίζουν το μέλλον τους, όχι σε μερικούς τεχνοκράτες", είπε.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: