Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το iOS 5 και το iCloud

Με αφορμή τη διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος iOS 5 και της υπηρεσίας iCloud, το tech.in.gr ζήτησε από τους πλέον ειδικούς, τους ανθρώπους του εξουσιοδοτημένου κέντρου υποστήριξης, εκπαίδευσης και service της Apple, της Document, να μας μιλήσουν για την επόμενη μέρα, τη μέρα μετά την διάθεση του iOS 5.

Τι αναζητούν οι χρήστες, τι δεν βρίσκουν και γιατί, τι πρέπει να γνωρίζουν;

Δείτε τις επισημάνσεις των ειδικών της Document και παρακολουθήστε μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση του iOS 5 αλλά και του iCloud στο κεντρικό βίντεο του άρθρου και στη βιντεοθήκη της τεχνολογίας του in.gr, διάρκειας 14 λεπτών.

  • Δεν είναι εφικτές οι υπενθυμίσεις ανά θέση σε iPhone 3GS (iPad/iPad 2)

    Με την εφαρμογή Reminders μπορείτε να φτιάχνετε λίστες για οτιδήποτε θα θέλατε μια έγκαιρη υπενθύμιση. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φτιάξετε μια λίστα για τα ψώνια από το σουπερμάρκετ.  Εάν όμως έχετε iPhone 3GS, iPad ή ακόμα και iPad 2, μην περιμένετε σχετική υπενθύμιση όταν βρεθείτε κοντά στο σουπερμάρκετ. Η υπηρεσία Locations, η οποία αναλαμβάνει να σας υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις σας όταν βρεθείτε στο επίμαχο σημείο, δεν υποστηρίζεται σε αυτές τις συσκευές.
  • Δεν μπορείτε να διαγράψετε μια φωτογραφία στο PhotoStream

    To PhotoStream του iCloud είναι αυτό που σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε τις τελευταίες 1000 φωτογραφίες που βγάζετε από την κάμερα στις φορητές συσκευές Apple που έχετε στο… portfolio σας σε όλες τις υπόλοιπες.

    Προϋπόθεση για να συμβαίνει αυτό, είναι όλες οι συσκευές να έχουν αναβαθμιστεί στην έκδοση iOS 5 του λειτουργικού συστήματος και να έχει ενεργοποιηθεί σε αυτές το iCloud. Έτσι, Mac, iPhone (από το 3GS και μετά, δηλαδή το iPhone 4 και το iPhone 4S), iPod touch (3ης και 4ης γενιάς), iPad και iPad 2 αλλά και PC θα μοιράζονται τις ίδιες φωτογραφίες, χωρίς να κάνετε κάτι ιδιαίτερο (εκτός φυσικά από το να είναι On και να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να γίνει αυτοματοποιημένα ο συγχρονισμός).

    Εάν όμως επιχειρήσετε να διαγράψετε, ή να επεξεργαστείτε, μια φωτογραφία (γιατί το iPad το βλέπει και κάποιος άλλος) από το Photostream, θα διαπιστώσετε ότι δεν γίνεται. Δεν διαγράφονται οι φωτογραφίες μία-μία. Πρέπει να κάνετε reset από τις ρυθμίσεις στο iCloud.com, κάτι που θα διαγράψει όλες τις φωτογραφίες από το Photostream!
  • Εάν θέλετε να πάρετε κάποια φωτογραφία από το Photostream, επιλέξτε την και αποθηκεύστε την στο Camera Roll.
  • Εάν δεν θέλετε να ανέβει στο PhotoStream η φωτογραφία που θα βγάλετε, μπορείτε να απενεργοποιήστε το Photostream για αυτή τη συσκευή, πριν κάνετε τη λήψη!
  • Τα έγγραφα συγχρονίζονται, πρέπει όμως να έχετε το iWork για να τα επεξεργαστείτε!

    Ένα από τα καλά που φέρνει το iOS 5 και το iCloud είναι ότι δεν χρειάζεται καν να θυμηθείτε να αποθηκεύσετε κάπου στο «σύννεφο» τα έγγραφά σας. Εμφανίζονται συγχρονισμένα με τις τελευταίες αλλαγές, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι. Ωστόσο, εάν θέλετε να εργαστείτε επάνω σε αυτά, θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας την σουίτα εφαρμογών γραφείου της Apple, iWork
  • Tabs στο Safari

    Μπορείτε να ανοίγετε tabs στο ίδιο παράθυρο του Safari στο iPad, αντί νέων παραθύρων του browser.
  • Είχατε MobileMe; Κάντε backup έως τις 30 Ιουνίου 2012

    Οι χρήστες που έχουν δεδομένα στις εφαρμογές MobileMe Gallery, iDisk, iWeb (για όσους είχαν λογαριασμό MobileMe) θα πρέπει να πάρουν backup στα δεδομένα που υπάρχουν στις εφαρμογές αυτές μέχρι τις 30/06/2012.
  • Δεν θα έχετε τη μουσική σας παντού - Δεν έρχεται στην Ελλάδα το iTunes in the Cloud

    Μια από τις υπηρεσίες του iCloud, είναι το iTunes in the cloud, που κατεβάζει τη μουσική που αγοράζετε από το iTunes αυτόματα σε όλες τις συσκευές σας. Επίσης, σας δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσετε μουσική από τις προηγούμενες αγορές σας απο το iTunes. Όμως, στην Ελλάδα δεν υποστηρίζεται αυτή η υπηρεσία ακόμα και δυστυχώς, δεν μπορείτε να ανεβάσετε τη μουσική σας στο iCloud.
  • 25GB για τους παλιούς χρήστες του MobileMe στο iCloud

    Οι νέοι χρήστες του iCloud έχουν 5GB δωρεάν χώρο στο «σύννεφο». Όσοι όμως είχαν προηγουμένως λογαριασμό στο MobileMe και τώρα μεταφέρονται στο iCloud, αντί για 5GB δωρεάν, θα χαίρουν 25GB.
Η Document είναι μια εταιρεία που, από την ίδρυσή της το 1993, έχει συνδέσει το όνομά της με την παρουσία της Apple στην Ελλάδα. Πρόσφατα εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της αποκλειστικά με προϊόντα της Apple στη Γλυφάδα ως Apple Premium Reseller Store. Επίσης, η εταιρεία φέρει τον βαρύτιμο τίτλο του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη για την τεχνική υποστήριξη όλων των προϊόντων της Apple (hardware και software) εκτός από τα iPhone (Apple Authorised Service Provider).In.gr Τεχνολογία
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: