Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Reuters: Ο Παπανδρέου απειλεί με νέα κρίση την Ευρωζώνη

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απειλεί την Ευρωζώνη με μία νέα φάση στην κρίση χρέους, εξαιτίας της ξαφνικής απόφασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο Reuters.

«Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τη χορήγηση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Αθήνα, με παράλληλο κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%» σημειώνεται στο επίμαχο άρθρο, στο οποίο διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία έχει ήδη υποστεί πολλές απώλειες από τη μέχρι τώρα πολιτική και τα μέτρα λιτότητας, επιχειρεί μία ευρύτερη πολιτική στήριξη για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται από τους δανειστές.

«Αν γίνει δημοψήφισμα, μπορεί να συναχθεί ευλόγως το συμπέρασμα ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τα μέτρα λιτότητας. Μπορούμε επομένως να συμπεράνουμε ότι αυτό θα προκαλέσει την κατάρρευση της συμφωνίας και των σημερινών δεδομένων», αναφέρει ο Howard Wheeldon, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της BGC Partners στο Λονδίνο.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: