Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μετά το Wikileaks… το Wikigreeks

Στην ιστοσελίδα με την ονομασία «Wikigreeks», που φιλοδοξεί να αποτελέσει το διαδικτυακό μέσο καταγγελίας των κακώς κειμένων της ελληνικής πραγματικότητας τα οποία τροφοδότησαν την κρίση, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της βελγικής, ολλανδόφωνης εφημερίδας De Morgen.

Κατά την εφημερίδα, ενδεικτική της αποφασιστικότητας της εν λόγω ιστοσελίδας είναι η δέσμευσή της ότι δεν θα εγκαταλείψει τη σταυροφορία κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής μέχρι να επιστρέψει στον ελληνικό δημόσιο ταμείο και το τελευταίο σεντ. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, η ιστοσελίδα φέρνει στην επιφάνεια περιστατικά διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την δέσμευση να καταπολεμήσει την διαφθορά και την φοροδιαφυγή και στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με την Ελβετία για την φορολόγηση των καταθέσεων στην εν λόγω χώρα, κάτι που, όπως υποστηρίζει, είναι αναγκαίο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι από τον Ιανουάριο του 2011 έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος 33,3 δισ. ευρώ σε ελβετικούς λογαριασμούς, καταλήγει.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: