Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τζούρες από σοκολάτα


Έ
χει γεύση σοκολάτας αλλά δεν τρώγεται, δεν κολλάει στα δόντια και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με παραπανίσιες θερμίδες. «Τι σόι σοκολάτα είναι αυτή;» θα αναρωτηθείτε.
«Σοκολάτα-αέρας η οποία εισπνέεται», έρχεται η απάντηση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στα εμπορικά καταστήματα της Βρετανίας πρόκειται να κάνει την παρθενική της εμφάνιση μέσα στις επόμενες εβδομάδες μια νέα συσκευή εισπνοής (μορφικά, ομοιάζει σε κραγιόν) με την ονομασία Le Whif («η ρουφηξιά» ελληνιστί) η οποία επιτρέπει στον χρήστη να «κατεβάζει» τις αγαπημένες του γεύσεις (σοκολάτα και καφέ εν προκειμένω) αμάσητες, υπό μορφή αέρα, προσλαμβάνοντας λιγότερη από μία θερμίδα.

Δημιούργημα του David Edwards, καθηγητή βιοιατρικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Harvard, το Le Whif περιέχει εκατοντάδες χιλιοστόγραμμα κόκκων φαγητού, κόκκων οι οποίο είναι αρκετά μικροί ώστε να εισπνέονται αλλά πολύ μεγάλοι για να εισέλθουν στους πνεύμονες. Κάθε συσκευή περιέχει ποσότητα αρκετή για οχτώ με δέκα ρουφηξιές. Όσο για την τιμή της, αυτή είναι περίπου τρία ευρώ. Ωστόσο, όπως άλλωστε τονίζουν και οι δημιουργοί του, το Le Whif δεν ήρθε για να αντικαταστήσει το κανονικό φαγητό αλλά απλώς για να εμπλουτίσει την γαστρονομική εμπειρία.
Να σημειωθεί πως τέτοιου τύπου συσκευές κυκλοφορούν αρχής γενομένης από το 2009 σε Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: