Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Μύδια αχνιστά με ντομάτα


Δεν είναι δύσκολο πια να βρεις φρέσκα μύδια, ακόμη και στα super market. Έτσι, θα φτιάξεις ένα gourmet πιάτο εστιατορίου, στο σπίτι σου. Μια ωραία ιδέα για ένα καλοκαιρινό δείπνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Δεν θα σε απασχολήσει πάνω από μισή ώρα. Μην ξεχνάς, πως τα θαλασσινά θα τονώσουν και την όρεξη σας για βραδινές..."αταξίες"!

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 6 μακρόστενες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1.300 γραμ. Μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Καβούρδισε το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά.

  • 2Πρόσθεσε τις ντομάτες και δυνάμωσε λίγο την φωτιά για ένα ακόμη λεπτό

  • 3Ρίξε το κρασί και άσε να βγάλει το αλκοόλ

  • 4Ρίξε τα μύδια, σκέπασε την κατσαρόλα, ανακινώντας που και που χωρίς να ανοίξεις το καπάκι

  • 5Άσε την κατσαρόλα κλειστή για 3-4 λεπτά ώσπου να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν πρέπει να τα πετάξεις

  • 6Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό


  • Δεν υπάρχουν σχόλια: