Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Σολωμός με σος lime!


Ελαφριά, εύκολη και γρήγορη, η παρακάτω συνταγή θα αναταμείψει εσένα και τους δικούς σου.
Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου. Το βούτυρο είναι τόσο λίγο, που δεν πρέπει να σε απασχολεί!

Συστατικά

  • ½ κουταλιά ξύσμα lime
  • 1 κουτ της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ της σούπας χυμό Lime
  • ¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • ½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
  • ½ κουτ της σούπας αλάτι
  • ¼ κουτ της σούπας πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1 Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)



  • 2 Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)



  • 3 Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.



  • 4 Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι


  • Δεν υπάρχουν σχόλια: