Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τα ξένα ΜΜΕ και η "χρεωκοπία" της Ελλάδας

Τα ξένα ΜΜΕ και η "χρεωκοπία" της Ελλάδας


«Πρωταγωνίστρια» στα ξένα μέσα είναι η Ελλάδα για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Στην εφημερίδα «Independent» ένα πολύ «αισιόδοξο» άρθρο αναφέρει με άλλα λόγια, ότι η Ιρλανδία μπορεί να την γλυτώσει την χρεοκοπία, η Ελλάδα όχι!


Στο CNN σε ένα άρθρο με τίτλο «Ξεχειλίζει ο θυμός για την Γερμανία» αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Γερμανίδας καγκελάριου και τονίζει πώς «όσα είπε τις προάλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι όσα συζητούν σε κατ ιδίαν συζητήσεις και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες».

Το Reuters αναφέρεται στις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών, Ζ. Προλ και στην καθυστέρηση εκταμίευσης της τρίτης δόσης υποστηρίζοντας ότι «η καθυστέρηση βοήθειας από την Ε.Ε. δεν θα προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας». «Η είδηση προκάλεσε επιπλέον πίεση στις αγορές των ομολόγων μετά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ιρλανδίας », προσθέτει.

Η γερμανική Süddeutsche Zeitung παρομοιάζει την σημερινή κατάσταση της Ιρλανδίας με την κατάσταση της Ελλάδας την άνοιξη. «Το τοπίο στην ευρωζώνη είναι ζοφερό, όπως και την άνοιξη με την περίπτωση της Ελλάδας. Οι επενδυτές εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος των πιστώσεων της χρεωμένης Ιρλανδίας… Και οι πολιτικοί αντί να συσπειρωθούν, εναντιώνεται ένας στον άλλον».

«Η ευρωζώνη είναι σε δραματική κατάσταση» αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Τέλος η εφημερίδα Die Presse με μεγάλη δόση ειρωνίας εκτιμά: «Σε λίγους μήνες δεν θα γίνεται πια λόγος για το πώς θα σωθούν οι υπερχρεωμένες Ελλάδα και Ιρλανδία, αλλά πως θα διασφαλιστεί το μέλλον της ΟΝΕ».
Star.gr  

http://www.faretra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: