Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διάσημες ερωμένες: 10 γυναίκες που έγιναν… «ο τρίτος άνθρωπος»

«Ερωμένες» είναι ο κοινός όρος για τις γυναίκες που δεν διστάζουν να μπουν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. «Τρίτος άνθρωπος» είναι ο πιο ευγενικός, διακριτικός όρος για τα ίδια αναιδή θηλυκά που έκαναν τους άνδρες να καθιερώσουν το κλισέ «Δεν είναι αυτό που νομίζεις» προς τις απατημένες συζύγους.
«Αντροχωρίστρες» θα τις αποκαλούσαν οι τελευταίες, που είδαν τους όρκους των γάμων τους να διαλύονται από τα «μάγια» δέκα μοιραίων γυναικών. Αυτών που ακολουθούν.


*Ingrid Bergman

Το αγγελικό πρόσωπο της Σουηδέζας παραπλάνησε τον κόσμο του Hollywood, καθώς αποδείχθηκε πως η πανέμορφη star ενέδωσε εύκολα στην «θνητή» φύση της: Ο δεσμός της με τον παντρεμένο σκηνοθέτη Roberto Rossellini δημιούργησε μεγάλο «σούσουρο» μόλις βγήκε στην δημοσιότητα. Η Γερουσία των ΗΠΑ την αποκήρυξε δημοσίως και η ίδια μετατράπηκε σε παρία του Hollywood. «Οι άνθρωποι με είδαν στην “Ιωάννα της Λωρραίνης” και με ανακήρυξαν σε αγία», δήλωσε η ίδια, συμπληρώνοντας: «Δεν είμαι. Είμαι απλώς μία γυναίκα, ένα ακόμη ανθρώπινο πλάσμα».


*Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Με τόσους γάμους, χωρισμούς, σκάνδαλα και γαργαλιστικές ιστορίες πάθους στο ενεργητικό της, δεν είναι απορίας άξιο που η Λιζ Τέιλορ συγκαταλέγεται σε αυτή την λίστα. Από τις κορυφαίες ιστορίες στις οποίες εμπλέκεται ως ο τρίτος άνθρωπος, η πιο χαρακτηριστική ήταν αυτή που ακολούθησε του θανάτου του συζύγου της Michael Todd. Ο φίλος του εκλιπόντα, Eddie Fisher, παντρεμένος τότε με την Debbie Reynolds, έσπευσε να την «παρηγορήσει». Η Λιζ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την συνήθειά της να… ερωτοτροπεί ασυστόλως απάντησε: «Δεν ξέρω χρυσό μου, απλά μου ‘ρχεται».


*Michelle McGee

Άγνωστο το όνομα της ερωμένης, πασίγνωστο της απατημένης: Περί Sandra Bullock ο λόγος, η οποία δεν πρόλαβε να χαρεί το Όσκαρ που έλαβε το 2010, καθώς εκείνη την περίοδο αποκαλύφθηκε η απιστία του συζύγου της Jesse James με την εν λόγω κυρία-μοντέλο για τατουάζ. Το χειρότερο ήταν πως εκείνη την περίοδο ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες υιοθεσίας που είχε ξεκινήσει το «ευτυχές» ζευγάρι, με αποτέλεσμα να μείνει η Bullock με ένα παιδί κι ένα διαζύγιο στην αγκαλιά. Παρ’ όλα αυτά, η σταρ επανήλθε δυναμικά και αντιμετώπισε την θύελλα με χαμόγελα και νέες κινηματογραφικές επιτυχίες.


*Katharine Hepburn

Η γοητευτική ηθοποιός του Χρυσού Hollywood ερωτεύτηκε τον Spencer Tracy στα γυρίσματα της ταινίας «Η Γυναίκα της Χρονιάς» το 1941. Οι δυο τους έμειναν αχώριστοι μέχρι τον θάνατό του, το 1967. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για τον Tracy και την σύζυγό του, Louise Treadwell, που είδε τον γάμο της να τίθεται σε διάσταση. Όταν αργότερα η Hepburn ρωτήθηκε γιατί έμεινε με τον Tracy παρότι ήξερε πως είναι παντρεμένος, απάντησε το αφοπλιστικό «Ειλικρινά δεν ξέρω».


*Jaimee Grubbs

Ή αλλιώς, η γυναίκα που ξεσκέπασε τις απιστίες του διάσημου γκόλφερ Tiger Woods. Το σκάνδαλο που συγκλόνισε τον «κίτρινο» αθλητικό κόσμο ξεκίνησε όταν η Jaimee έβγαλε στην δημοσιότητα ένα φωνητικό μήνυμα του Woods, ο οποίος την παρακαλούσε να μην αποκαλύψει τις «βρομοδουλειές» του. Η ίδια δεν τον άκουσε και σύντομα έκανε πρωτοσέλιδη την επί δυόμισι χρόνια σχέση τους, δίνοντας την σκυτάλη και στις υπόλοιπες ερωμένες του.


*Lucy Mercer


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt, πολύ πριν το σκάνδαλο του Bill Clinton, ξεκίνησε το γαϊτανάκι των προεδρικών αμαρτημάτων συνάπτοντας σχέση με την γραμματέα της συζύγου του. Ο γάμος του με την Eleonor Roosevelt ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί από το 1914 μέχρι το 1918. Παρότι ο Πρόεδρος έπεισε την Eleonor να μείνει, υποσχόμενος πως θα λήξει τον δεσμό με την Mercer, όταν η «γάτα» έλειπε, ο Λευκός Οίκος γινόταν και πάλι ροζ. Μάλιστα, η ερωμένη ήταν παρούσα και στον θάνατο του Προέδρου, το 1945.


*LeAnn Rimes

Η γνωστή country-pop Αμερικανίδα αοιδός έστρεψε το ενδιαφέρον της στα λημέρια της υποκριτικής. Παράλληλα, έστρεψε και τα ερωτικά βέλη της στον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Northern Lights, Eddie Cibrian. Παντρεμένοι κι οι δυο, προκάλεσαν το μένος των ταμπλόιντ όταν παράτησαν τους συζύγους τους και παντρεύτηκαν τον περασμένο Απρίλιο. «Δεν μου αρέσει που πληγώθηκαν κάποιοι, αλλά δεν μετανιώνω για το αποτέλεσμα», δήλωσε η Rimes.


*Magda Lupescu


Όταν ο Βασιλιάς Κάρολος ο Β’ της Ρουμανίας «γλυκοκοίταξε» την Elena “Magda” Lupescu, οι άνθρωποι του παλατιού δεν έγιναν έξαλλοι μόνο επειδή η Αυτού Εξοχότητα έσπασε δημοσίως τους γαμήλιους όρκους που είχε δώσει στην Πριγκίπισσα Ελένη της Ελλάδας και της Δανίας, αλλά κυρίως επειδή το αντικείμενο του πόθου του ήταν κόρη ενός Εβραίου φαρμακοποιού. Το βασιλικό ζεύγος χώρισε, στο παλάτι ανέλαβε τα ηνία η Μάγδα και η εξουσία έγινε τόσο μισητή στον ρουμανικό λαό, που ο Κάρολος αναγκάστηκε να παραδώσει τον θρόνο στον γιο του και να αυτοεξοριστεί με την πέτρα του σκανδάλου στην Λατινική Αμερική, όπου και παντρεύτηκαν το 1947.


*Monica Lewinsky

Ήταν μια εκπαιδευόμενη κοπέλα στον Λευκό Οίκο. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Αποτέλεσε το αντικείμενο του πόθου του Bill Clinton, ο οποίος δεν δίστασε να παρατήσει κατ’ εξακολούθηση τις προεδρικές του υποχρεώσεις και να επιδοθεί σε αταξίες στο οβάλ γραφείο με την εν λόγω δεσποινίδα. «Έσπασα. Απλά έσπασα», εξομολογήθηκε αργότερα ο Πρόεδρος στον βιογράφο του, ενώ η Hilary Clinton εξελισσόταν σε σύμβολο συζυγικής υπομονής, όσο έβγαιναν στην φορά λεκέδες σε φορέματα και αμαρτωλά πούρα.


*Clara Petacci


Ήταν γόνος γνωστής ιταλικής οικογένειας, ο μπαμπάς της ήταν ο προσωπικός γιατρός του Πάπα, αλλά η ίδια έμεινε στην Ιστορία ως η… ερωμένη του Ντούτσε. Η Petacci «έκλεψε» τον Μουσολίνι μέσα από τα χέρια της συζύγου του, Rachele Guidi –η οποία άλλωστε πριν τον παντρευτεί, διατέλεσε και η ίδια ερωμένη του φασιστή δικτάτορα- και πέρασε την ζωή της δίπλα του. Μάλιστα, σκοτώθηκαν μαζί από Μιλανέζους επαναστάτες και τα πτώματά τους λιθοβολήθηκαν δίπλα-δίπλα, γράφοντας το φινάλε ενός επικού, φασιστικού έρωτα.

Life.com
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: