Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Oργή για τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων

Το ανάλγητο πρόσωπό του δείχνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει μέρος από τα 56,4 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστούν 2.500.000 Ελληνες πολίτες στο Δημόσιο. «Δεν επιδιώκει να πάρει τα χρήματα από αυτούς που τα έχουν ή τους περισσεύουν, αλλά από εκατομμύρια χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που την παρούσα περίοδο, αν μη τι άλλο, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» δηλώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και εντολή του γ.γ. Φορολογικών Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν από τις 10 Μαρτίου σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, τυχόν ενοικίων που εισέπρατταν μέχρι σήμερα οι οφειλέτες, ακόμη και σε κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να κλείσει η «μαύρη τρύπα» του Δημοσίου. Το εν λόγω μέτρο θα εφαρμοστεί μέχρι και σε πολίτες που οφείλουν στο Δημόσιο μόλις 1.000 ευρώ! Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι τι σημαίνει αδυναμία πληρωμής.

Βάσει της εντολής του κ. Θεοχάρη προς τους επικεφαλής των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, πρώτα θα στέλνεται μια επιστολή στους οφειλέτες για να πάνε να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε επόμενο στάδιο θα στέλνεται επιστολή απειλής κατάσχεσης και σε τρίτο στάδιο θα κοινοποιείται εξώδικο. Ακολούθως θα προβαίνουν οι υπηρεσίες σε οριστική κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων και καταθέσεων. Να σημειωθεί ότι από τους 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες, τα 2,3 εκατομμύρια χρωστούν ποσά κάτω από 3.000 ευρώ!
Espressonews.gr



_

Δεν υπάρχουν σχόλια: