Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η Ιστορία σαν μούντζα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα στη Γερμανία, ενώ η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που μπορεί να γίνουν και τρισεκατομμύρια, αν επιστρέψουμε στην δραχμή. Με έκπληξη οι Έλληνες πληροφορήθηκαν πως πριν από 72 χρόνια οι Γερμανοί είχαν καταλάβει την Ελλάδα και έκαναν εγκλήματα και λεηλασίες.

Μέσα στον ετήσιο ενθουσιασμό μας για το ηρωικό «Όχι» του 1940, είχαμε ξεχάσει τις μικρές λεπτομέρειες των χρόνων που ακολούθησαν.

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως 69 χρόνια από την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα δεν βρέθηκε μια αξιοπρεπής ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει με αποφασιστικότητα από την αντίστοιχη γερμανική το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Φυσικά, οι πολιτικοί των ελληνικών κυβερνήσεων απαιτούσαν με αποφασιστικότητα τις μίζες από τους Γερμανούς όλα αυτά τα χρόνια, και σιγά μην ασχολούνταν με το κατοχικό δάνειο και τους χιλιάδες νεκρούς Έλληνες που άφησε πίσω της η γερμανική κατοχή.

Βέβαια, οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 70 χρόνων αποδεικνύονται σήμερα σοφές και εθνοσωτήριες, αφού τώρα που το έθνος κινδυνεύει και η Ελλάδα μετατρέπεται και επίσημα σε αποικία, μπορεί η Ελλάδα να απαιτήσει τα χρήματα από την Γερμανία και να σωθεί, ενώ, αν είχαν πάρει τα χρήματα οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα τα είχαν φάει όλα, και σήμερα δεν θα υπήρχε ελπίδα.

Οπότε, αποδεικνύεται περίτρανα πως η καθυστέρηση και η αναβλητικότητα -που οι κακοπροαίρετοι υποστηρίζουν πως χαρακτηρίζουν τους Έλληνες- είναι σωτήριες.

Ποτέ μην ζητάς σήμερα από την Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις που μπορείς να ζητήσεις αύριο.

Η Ελλάδα είναι μια ζάπλουτη χώρα, ενώ η Γερμανία –αφού μας ξοφλήσει τα χρέη- θα είναι μια χρεοκοπημένη και διαλυμένη χώρα του Τρίτου Κόσμου, και η Ελλάδα θα κατακλυστεί από Γερμανούς παράνομους μετανάστες που θα εκλιπαρούν για μια θέση εργασίας, ενώ ο Σόιμπλε θα ζητιανεύει στην Ομόνοια και η Μέρκελ θα καθαρίζει τουαλέτες στο Πέραμα.

Είναι εντυπωσιακή η χρονική στιγμή που η ελληνική πολιτεία θυμήθηκε το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις: μόλις κινδύνευσαν οι τραπεζίτες, οι νταβατζήδες των ΜΜΕ και οι διορισμένοι πελάτες των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Βέβαια, η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ποια κόμματα και ποιους Έλληνες πολιτικούς λαδώνει επί δεκαετίες, οπότε τους κρατάει στο χέρι και καλό είναι να μην παίρνουν τα μυαλά πολλών αέρα, αφού το πιθανότερο είναι η υπόθεση να κλείσει ξανά με κάποιες «διευκολύνσεις» της Τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι επί 69 χρόνια δεν βρέθηκε μια ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον υποτελή και αντιπατριωτικό ρόλο των ελληνικών κυβερνήσεων.

Κυβερνήσεις ραγιάδων εκλεγμένες από ραγιάδες δεν διεκδικούν τίποτα.

Όταν θα υπάρξει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο από τους Γερμανούς, θα ξέρουμε πως αυτή είναι μια καθαρή και αξιοπρεπής κυβέρνηση που εκτελεί τη λαϊκή εντολή.

Καλά, εμείς δεν πρόκειται να την δούμε αλλά σε καμιά διακοσαριά χρόνια μπορεί να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση. Μην απογοητεύεστε.

Φυσικά, οι Γερμανοί όχι μόνο γνωρίζουν ποιους Έλληνες πολιτικούς λαδώνουν επί δεκαετίες αλλά –αν η υπόθεση οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης- μπορούν να επικαλεστούν και πάρα πολλές δικαιολογίες.

Για παράδειγμα, οι Γερμανοί μπορούν να υποστηρίξουν –και θα έχουν δίκιο- πως υπήρξαν τμήματα του ελληνικού πληθυσμού που συνεργάστηκαν άψογα και αδελφικά με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Επίσης, οι Γερμανοί μπορούν να υποστηρίξουν πως η παρουσία, τα εγκλήματα και οι λεηλασίες των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα ήταν θετικά για τη χώρα μας και εκτιμήθηκαν από τους Έλληνες, αφού, μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, οι Έλληνες συνεργάτες τους κατέλαβαν περίοπτες θέσεις στην κρατική μηχανή, ενώ όσοι αντιστάθηκαν και πολέμησαν τους Γερμανούς κυνηγήθηκαν, εξορίστηκαν ή εκτελέστηκαν.

Το πιο τρανταχτό επιχείρημα των Γερμανών θα μπορούσε να είναι πως η γερμανική κατοχή έμεινε αξέχαστη στους Έλληνες, την νοσταλγούν και την επιθυμούν ξανά διακαώς, αφού, μετά από 70 χρόνια, οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν ένα ναζιστικό κόμμα και το έβαλαν στη Βουλή, ενώ τα ποσοστά αυτού του ναζιστικού κόμματος γνωρίζουν διαρκή άνοδο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει ναζιστικό κόμμα στο κοινοβούλιό της.

Λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την μάθει από παλιά δάνεια και πολεμικές αποζημιώσεις.

Η Ιστορία σαν μούντζα. Στα μούτρα μας.

(Η φωτογραφία είναι από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο τον Ιούνιο του 2012. Μια κυρία που επέζησε της σφαγής στο Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944 -όταν η ίδια ήταν 6 ετών- αγγίζει το γυαλί πίσω από το οποίο βρίσκεται το λείψανο της μητέρας της. Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Μπεχράκη.)


pitsirikos.net
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: