Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Από Voria.gr

Μόνο στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκαν δύο επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά και ακυρώθηκαν 10.000 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία...

Στο μύθο του Σίσυφου προσομοιάζουν οι προσπάθειες της χώρας, όλο το τελευταίο διάστημα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την εικόνα της στο εξωτερικό, από το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε λόγω της κατάστασης στην οικονομία και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην κοινωνία. Ο φόβος για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να αντεπεξέλθει έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και την ανάταξη της οικονομίας, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι πλέον ασφαλής η χώρα, έχουν δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ», με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερνή πραγματική οικονομία.

Στη δίνη του κυκλώνα έχει βρεθεί ιδιαιτέρως και η Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει και ματαιώνονται επενδύσεις, να ακυρώνονται τουριστικές κρατήσεις, οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζονται από τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό, εκ προοιμίου ως έτοιμες για «λουκέτο» και τα χτυπήματα δεν τελειώνουν.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα, ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει και για την περιοχή της Βορείου Ελλάδος, είναι η οριστική απόφαση δύο γερμανικών εταιρειών, με έδρα στο Κίελο, να αποχωρήσουν από τη χώρα μας, αν και προετοίμαζαν, επί μακρόν, ισάριθμα επενδυτικά σχέδια στον τομέα των φωτοβολταϊκών σταθμών, σε χώρο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για τη ματαίωση των επενδύσεων λήφθηκε μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, και βασικό επιχείρημα ήταν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν εμπνέει πλέον σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: