Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

"Ισχυρό μήνυμα στους δικτάτορες ο θάνατος Καντάφι"

Για ευκαιρία να παραδώσει την εξουσία, που δεν εκμεταλλεύτηκε, έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στο θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι. "Επί 40 χρόνια τρομοκρατούσε τη χώρα" είπε χαρακτηριστικά (Vid)
Για "ισχυρό μήνυμα προς τους δικτάτορες" έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο NBC ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στο θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι.
Ο Καντάφι "ήταν κάποιος που επί 40 χρόνια τρομοκρατούσε τη χώρα και στήριζε την τρομοκρατία. Είχε την ευκαιρία, στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης να παραδώσει την εξουσία και να αρχίσει την ειρηνική μετάβαση προς την δημοκρατία", σημείωσε ο Ομπάμα.
"Του δώσαμε αυτήν την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Προφανώς και δεν θέλουμε να βλέπουμε κάποιον να τελειώνει έτσι, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα στους δικτάτορες σε όλον τον κόσμο για το ό,τι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι και οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες τους", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Ομπάμα επισκέπτεται την Καλιφόρνια στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2012.
Σε ομιλία του στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε πως εκπλήρωσε την υπόσχεσή του γι αλλαγή που είχε δώσει το 2008 και πως θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο αν επανεκλεγεί.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 41% των ψηφοφόρων κρίνει θετικά την πολιτική που ασκεί ο Ομπάμα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και του ποσοστού ανεργίας που παραμένει στο 9,1%.


_

Δεν υπάρχουν σχόλια: