Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Oι Βούλγαροι χαίρονται για την κρίση στην Ελλάδα

Την παραδοχή ότι οι Βούλγαροι όχι μόνο επωφελούνται από την ελληνική κρίση αλλά χαίρονται και γι’ αυτήν έκανε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεών Ντιάνκοφ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.


«Έχουμε την εντύπωση ότι οι Έλληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από εμάς. Αυτό μάς βοηθά πολύ ως κυβέρνηση. Επωφελούμαστε από το γεγονός ότι το περιβάλλον επιδεινώθηκε για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα» σημείωσε ο Ντιάνκοφ αναφερόμενος στους Βούλγαρους, οι οποίοι έχουν από τα χαμηλότερα (ως ποσοστό του ΑΕΠ) επίπεδα χρέους στην Ευρώπη.

Με πάνω από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις (σύμφωνα με τον ίδιο) να έχουν φύγει από την Ελλάδα για τη Βουλγαρία τα τελευταία 2 χρόνια, ο Ντιάνκοφ αποκαλύπτει ότι πολλοί είναι οι Έλληνες που έχουν καταθέσει τα χρήματά τους σε βουλγαρικές τράπεζες και κάνει λόγο για 1 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια, αν και τονίζει ότι δεν είναι ωραίο, εξηγεί πως «υπάρχει κάποιος βαθμός χαιρεκακίας, γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα»! Σπεύδει, πάντως, να σώσει τα προσχήματα καταλήγοντας πως θα προτιμούσε η Ελλάδα να πήγαινε καλύτερα καθώς κάτι τέτοιο «θα ενίσχυε τις ανταλλαγές».
Star.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: