Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Κινδυνεύει να μείνει με 151 βουλευτές η κυβέρνηση

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι διχασμένοι.

Ανοικτή επιστολή απέστειλε στον πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λυντζέρης, ζητώντας «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Ο κ. Λυντζέρης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση αποδεδειγμένα εμφανίζει έλλειμμα αποτελεσματικότητας» και ζητά «όλοι να κάνουμε την υπέρβαση, αφήνοντας στην άκρη το κομματικό και προσωπικό συμφέρον, προτάσσοντας το εθνικό».

Καθοριστική η δήλωση-τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγου, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως την κίνηση Παπανδρέου για δημοψήφισμα το οποίο και χαρακτηρίζει «τυχοδιωκτισμό»!

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης δηλώνει ότι θα ζητήσει εξηγήσεις για τον τύπο και το ερώτημα του δημοψηφίσματος και με βάση αυτά θα αποφασίσει αν θα δώσει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός πάντως έχει απορρίψει την ιδέα μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, δηλώνοντας ενώπιον των βουλευτών του κόμματος ότι «λέμε "όχι" στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες» ενώ έχει συγκαλέσει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στις 6 το απόγευμα.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: