Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το γύρο του κόσμου κάνει η μεταβατική κυβέρνηση

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα πρώτα θέματα των ειδήσεων των διεθνών μέσων ενημέρωσης. (Pics+Vid)
Συνεχής συνδέσεις με το Προεδρικό Μέγαρο και πλάνα από το Σύνταγμα και τη Βουλή εμφανίζονται συχνά στα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης του κόσμου. Οι διαδικτυακές εκδόσεις τους μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.
Η βρετανική Daily Mail γράφει πως "Οι Έλληνες ηγέτες ήρθαν σε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού και ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δε θα αναλάβει".




Το BBC σαν πρώτο θέμα παίζει η απόφαση για μεταβατική κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Πως νέος πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει τον πολιορκημένο Γιώργο Παπανδρέου".



Και το Reuters έχει πρώτο θέμα τη συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά. "Η Ελλάδα σφράγισε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού υπό τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης", γράφει χαρακτηριστικά.






Το CNN αναφέρεται στη συμφωνία για μεταβατική κυβέρνηση γράφοντας ότι ο πρωπουργός παραιτήθηκε με την προϋπόθεση ότι εγκρίθηκε η αμφιλεγόμενη συμφωνία διάσωσης του ευρώ ύψους 130 δισεκατομμυρίων.






Η ιταλική Il Giornale αναφέρθηκε εκτενώς στη συμφωνία σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα (7/11) θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.



Επίσης, η La Reppublica γράφει: "Ο Παπανδρέου φεύγει από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας".







Η γαλλική Le Monde γράφει για "κυβέρνηση συνασπισμού χωρίς τον Παπανδρέου".






Το ίδιο ακριβώς μεταδίδει και το αραβικό δίκτυο Al Jazeera.


Η γερμανική Bild γράφει πως ο Παπανδρέου παραιτήθηκε. "Νέα κυβέρνηση από Δευτέρα. Εκλογές το συντομότερο δυνατό".


http://news247
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: