Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δώστε χρώμα και ζωντάνια στην κουζίνα σας

Η κουζίνα πρέπει να είναι πανέμορφη και αστραφτερή, για να μας φτιάχνει τη διάθεση και να μπορούμε να απολαύσουμε το οικογενειακό τραπέζι, τον καφέ με την παρέα μας, αλλά και το μαγείρεμα.

Ομορφιά που μας κάνει περήφανες
Συνηθίσουμε να περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας στην κουζίνα μας για αυτό και δεν θα πρέπει να υστερεί σε αισθητική σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού μας. Έτσι, θα φροντίζουμε την οικογένεια μας και θα δεχόμαστε τους επισκέπτες μας σε όμορφη ατμόσφαιρα, που θα μας κάνει να νιώθουμε δικαιολογημένη υπερηφάνεια.

Φροντίδα και καλαισθησία
Αστραφτερές κατσαρόλες, τηγάνια, αραδιασμένες στη σειρά κουτάλες, ασημένια μαχαιροπίρουνα, αλλά και όλες οι σύγχρονες συσκευές που λύνουν τα χέρια της νοικοκυράς, πρέπει να δένουν μεταξύ τους. Επιλέξτε ζεστά χρώματα που να δένουν μεταξύ τους. Προτιμήστε χρώματα που σας αρέσουν για να αισθάνεστε οικεία μέσα στο χώρο σας.  Τα πιατικά, τα ποτήρια και τα φλιτζάνια, ακόμα και αυτά που έχουμε για καθημερινή χρήση, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και να αναδείξουμε το καλό μας γούστο. Το χρώμα παίζει κι εδώ σημαντικό ρόλο και θα βελτιώσει πολύ και την παρουσίαση των φαγητών μας.

Design και δημιουργία
Μικρές πινελιές, όπως σερβίτσια με καλόγουστο design ή ένα γυάλινο μπουκάλι από γάλα που λειτουργεί ως «βάζο» δίνουν την αίσθηση της φροντίδας στην οικογένεια μας. Επίσης χρώμα και ζωντάνια στην κουζίνα μας δίνει και ένα καλάθι με φρέσκα φρούτα σε διάφορα χρώματα, αλλά και μερικά ματσάκια αποξηραμένα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι ή δάφνη, κρεμασμένα στους τοίχους και στα ράφια.

Τα μυρωδικά, όπως βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και φασκόμηλο, σε όμορφα γλαστράκια που μπορείτε να τοποθετήστε στο περβάζι του παράθυρου της κουζίνα θα δώσουν άλλη διάσταση στο χώρο. Θα έχετε πάντοτε ολόφρεσκα μυρωδικά για το μαγείρεμα και ο χώρος σας θα αποκτήσει φυσική ομορφιά. Βέβαια, για να δημιουργήσουμε όμορφη ατμόσφαιρα απαραίτητη είναι η καθαριότητα και η τάξη για αυτό και θα πρέπει όλα να αστράφτουν.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: