Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Σαμαρά στον πρόεδρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο στρέφονται και σήμερα τα βλέμματα. Μετά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κάρολο Παπούλια, που… δεν έβγαλε πουθενά, συνάντηση θα έχει σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς.


Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στάση αναμονής περιμένοντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να συμφωνήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΝΔ από την άλλη επιμένει στην θέση της: «παραίτηση Παπανδρέου και εκλογές αμέσως» με αποτέλεσμα να βρίσκεται η χώρα εδώ και τρεις μέρες «κολλημένη» στην ίδια κατάσταση.

Με την πολιτική αστάθεια που επικρατεί οι δανειστές ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πια καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και δεν θέλουν να προχωρήσουν στην καταβολή της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν «καλύφθηκε» από την ομιλία του πρωθυπουργού την Παρασκευή και ετοιμάζονται να απαιτήσουν, όπως σας είχαμε πει από χθες στο star.gr, την υπογραφή των δύο μεγάλων κομμάτων για την δανειακή σύμβαση, αφού βλέπουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα βρίσκουν με τίποτα.  Πάντως, μαζί με την υπομονή τους εξαντλούνται και τα περιθώρια που μας έχουν δώσει και δεν αποκλείεται να βρεθούμε εκτός ευρωζώνης εν μια νυχτί.

Θύματα όλης αυτής της κατάστασης παραμένουν οι πολίτες, οι οποίοι είναι στο χείλος της… πείνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρήματα στα Ταμεία έχουν στερέψει και ακόμα και η κυβέρνηση βάζει «χέρι» σε λεφτά που προορίζονται για άλλες ανάγκες. Δεν αποκλείεται να «παγώσουν» οι μισθοδοσίες και οι συντάξεις, ενώ  σε περίπτωση εξόδου  της χώρας από την ευρωζώνη οι άμεσες συνέπειες θα είναι τραγικές.
Star.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: