Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το τελευταίο στοίχημα της κυβέρνησης

Όχι σε πρόωρες εκλογές, σε επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές και σε κινήσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας τουλάχιστον μέχρι την οριστικοποίηση της συμφωνίας, αναμένεται να πει απόψε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας το απόγευμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να πει ότι η συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες αποτελεί το τελευταίο στοίχημα για την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία και να υπαινιχθεί ότι ενδεχόμενη αποτυχία στην εφαρμογή της, αυτή τη φορά θα φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα της εξόδου της από το ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τους υπουργούς να συμβάλλουν ο καθένας με το ρόλο που έχει ώστε το επόμενο δίμηνο που θα χρειαστεί για να οριστικοποιηθεί και να καθαρογραφεί η συμφωνία, να μη δοθεί από την Ελλάδα δικαίωμα ώστε η συμφωνία να βρεθεί στον αέρα. Αναμένεται δε να είναι ιδιαίτερα επικριτικός έναντι στα φαινόμενα ανομίας -όπως θα τα χαρακτηρίσει- και αποτελεί ερώτημα αν θα μιλήσει ξανά για πολιτικά υποκινούμενες διαμαρτυρίες.

Σήμερα το πρωί θα γίνει γνωστό επισήμως ότι θα υπάρξουν τελικά τοποθετήσεις βουλευτών στην αποψινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε χθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού κρίθηκε ότι ο αρχικός σχεδιασμός να υπάρξει μόνο μία ομιλία - αυτή του πρωθυπουργού - προκάλεσε διαμαρτυρίες των βουλευτών που έφτασαν μέχρι στο Μαξίμου.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να επικρατεί αναβρασμός. Είναι λίγοι οι βουλευτές που συμμερίζονται την αισιοδοξία των Παπανδρέου και Βενιζέλου και πολύ περισσότεροι εκείνοι που φέρονται πεπεισμένοι ότι πολιτικές πρωτοβουλίες χρειάζονται και τώρα, όπως και πριν την επίτευξη της συμφωνίας στις Βρυξέλλες για «κούρεμα» 50% του χρέους.

Θεωρούν ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη νομιμοποίηση ούτε τις δυνάμεις να δεσμευθεί για δεκαετές πρόγραμμα λιτότητας, ενώ κάποιοι παραμένουν στη σκληρή γραμμή υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, χωρίς απαραίτητη την παρουσία του Γ. Παπανδρέου σε αυτήν.

Πηγή: 24h.gr
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: