Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εθνική επέτειος με... σκουπίδια!

«Πολιορκημένες» από λόφους σκουπιδιών εξακολουθούν να βρίσκονται ολόκληρες γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου η κατάσταση, ειδικά στα στενά, παραμένει δραματική.


Αν και το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει ήδη καθαριστεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου, η εικόνα στις γύρω γειτονιές του δήμου είναι απογοητευτική. Τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων σχηματίζοντας βουνά που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 τόνοι απορριμμάτων, ωστόσο στις γειτονιές εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους άλλοι 3.000 τόνοι προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων που παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσε στον Αγγελιοφόρο ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ασφυκτική στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπας και Άνω Πόλης, όπου, ακόμη και σε κεντρικές οδούς όπου λειτουργούν μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, τα σκουπίδια ξεχειλίζουν στα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

«Ο κόσμος είναι σε απόγνωση και τα παράπονα που δεχόμαστε είναι καθημερινά. Ζητάμε ο κόσμος να επιδείξει περιβαλλοντική συνείδηση και συμπεριφορά. Ζητάμε από τους πολίτες να δείξουν κατανόηση και εγκράτεια. Δε χρειάζεται να πετούν ό,τι παλιά έπιπλα, ξύλα και νοβοπάν έχουν αυτές τις ημέρες», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Συνολικά για την αποκομιδή χρησιμοποιούνται 26 – 27 απορριμματοφόρα του δήμου Θεσσαλονίκης και 500 εργαζόμενοι που δουλεύουν σε τέσσερις βάρδιες προκειμένου να καθαριστεί η πόλη. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να μπει τάξη σε όλη τη Θεσσαλονίκη, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, αρκετοί όμοροι δήμοι προσφέρουν βοήθεια.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: