Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

H Ιαπωνία υπόσχεται βοήθεια στην Ευρώπη

Τα αναγκαία μέτρα υποσχέθηκε ότι θα λάβει η Ιαπωνία για βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρέους, όπως δήλωσε ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

«Μια σταθερή Ευρώπη είναι προς όφελος της χώρας μας. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα την κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Ζουν Αζούμι στη Βουλή. Η Ιαπωνία έχει αγοράσει μέχρι σήμερα το 20% του συνόλου των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ικανοποιημένος από τη συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, σύμφωνα με τον οποίο η οικονομική κρίση στην Ευρώπη αποτελεί την πλέον άμεση απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

«Θεωρώ θετικά βήματα τις αποφάσεις των ευρωπαίων φίλων μας. Είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Έχει σημειωθεί πρόοδος», τόνισε ο Χάρπερ.

«Φυσικά, περιμένουμε την επεξεργασία των λεπτομερειών και την επιτυχημένη εφαρμογή των αποφάσεων καθώς πλησιάζουμε στη σύνοδο της G20 τον επόμενο μήνα» πρόσθεσε.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: