Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Reuters: Συμφωνία Παπανδρέου με ομάδα υπουργών να παραιτηθεί

Στην “κόψη του ξυραφιού” βρίσκεται η κυβέρνηση όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο τονίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει συμφωνία με ομάδα υπουργών ώστε να αποχωρήσει. Σύμφωνα με το πρακτορείο επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι ο Ευ. Βενιζέλος.


Ο πρωθυπουργός έχει έρθει σε συμφωνία με υπουργούς να παραιτηθεί και εν συνεχεία να παραδώσει την εξουσία σε μεταβατική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση να τον στηρίξουν στην αποψινή διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

“Του είπαν ότι πρέπει να φύγει ήρεμα, προκειμένου να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος” δήλωσε πηγή από την Αθήνα, υπό τον όρο της ανωνυμίας. “Συμφώνησε να παραιτηθεί. Ήταν πολύ πολιτισμένο, δεν υπήρχε ένταση” είπε η ίδια πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η πρωτοβουλία που πήρε για το δημοψήφισμα.

“Ο Βενιζέλος του είπε ότι πρέπει να αποχωρήσει αξιοπρεπώς για το καλό του ιδίου και το καλό του κόμματος και πως εκείνοι θα τον βοηθήσουν. Αυτό προϋποθέτει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο” είπε ο ίδιος υπουργός στο Reuters.
24h NewsRoom
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: