Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Λοβέρδος: Το 2010 η ευκαιρία χάθηκε

Οι εκλογές δεν είναι λύτρωση υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος μιλώντας στους "Νέους Φακέλους". Τι είπε σχετικά με τις δηλώσεις Βενιζέλου για την υπερψήφιση από 180 βουλευτές
Για ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις και δισταγμούς έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους Νέους Φακέλους του ΣΚΑΪ.

"Ο Νοέμβριος δεν είναι μήνας για χάσιμο", τόνισε σημειώνοντας πως το Μάιο του 2010 η Ελλάδα πήρε μία ανάσα με το πρώτο πακέτο δανεισμού και ως ένα σημείο πορεύτηκε πολύ καλά, αλλά μετά τις δημοτικές εκλογές η κατάσταση ανετράπη.

"Το 2010 η ευκαιρία χάθηκε", είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει όσα έχει δεσμευθεί ενώ δήλωσε πως τίθεται προς συζήτηση το αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. "Ωστόσο πήραμε τα μέτρα που μας βγάζουν από το αδιέξοδο των ελλειμμάτων του 2011 μας βοηθούν να περπατήσουμε τα επόμενα χρόνια, ως το 2014"εκτίμησε.

Χαρακτήρισε δε κακοτράχαλο και μακρύ τον δρόμο που έχει να βαδίσει η Ελλάδα. Όσον αφορά το κούρεμα, είπε πως ανεξάρτητα από το ύψους αυτού, τα ασφαλιστικά ταμεία δε θα έχουν ζημία και οι ασφαλισμένοι δε θα χάσουν τα χρήματά τους.

Ωστόσο τόνισε, ότι το κούρεμα δεν είναι χάρισμα και υπογράμμισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί την Τετάρτη το βράδυ και ως εκ τούτου, οι όποιες συζητήσεις είναι πρόωρες.

Σχετικά με τις δηλώσεις Βενιζέλου για την υπερψήφιση από 180 βουλευτές, της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών, δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση για αυτό, αλλά εάν τεθεί ζήτημα ευρείας πλειοψηφίας και η συμφωνία δεν ψηφιστεί από τους 180 βουλευτές, τότε θα γίνει μεν νόμος του κράτους αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Τόνισε πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να διεξαχθεί ψηφοφορία ευρείας πλειοψηφίας και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται μερί μεθοδεύσεως.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι σημασία έχει η χώρα και ο δρόμος της συνεννόησης χωρίς κορώνες και άγονες εκλογικές μάχες, είναι πιο ασφαλής. "Οι εκλογές δεν είναι λύτρωση. Οι πολιτικές λύσεις δε εξαντλούνται στις εκλογές" εκτίμησε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο δίνουν μάχη και όλοι τους υποστηρίζουν.

"Η ανατροπή του πρωθυπουργού είναι έξω από τη λογική κάθε μέλους της κυβέρνησης. Δεν τίθεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζήτημα αμφισβήτησης του πρωθυπουργού" υπογράμμισε λέγοντας πως "δεν υπάρχουν δημοκρατικές ανατροπές, υπάρχουν αντιδημοκρατικές εκτροπές".

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συνεργασίας, είπε ότι στηρίζει την εκδοχή της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και τόνισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και ο ΛΑΟΣ και σε ορισμένες περιπτώσεις η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά, είχαν συγκλίσεις απόψεων.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιστολή που συνυπέγραψε με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση, είπε ότι δεν ήταν εσωτερική κριτική, αλλά πολιτική παρέμβαση στηριγμένη στις αρμοδιότητές τους.
http://news247
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: