Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ανησυχία για τις ελληνικές τράπεζες

Στην ειδική κατάσταση των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων αναφέρθηκε ο επικεφαλής του IIF. Η συμφωνία για το "κούρεμα" και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων
Ιστορική χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.

Ο Τσαρλς Νταλάρα, έγινε πρόσωπο των ημερών, καθώς διαπραγματεύτηκε σκληρά με την ΕΕ και τους Μέρκελ και Σαρκοζί, σχετικά με το ύψος του "κουρέματος".

Ο κ. Νταλάρα, μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής", σημειώνει ότι το "κούρεμα" θα πονέσει τις τράπεζες και εκφράζει την ανησυχία τους για τις αντοχές των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων.

"Θα είναι επώδυνη η επιρροή στις τράεπεζες και δεν μιλάμε μόνο για τις τράπεζες. Βέβαι όπως γνωρίζετε, υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά προγράμματα και άλλοι επενδυτές. Όλοι αυτοί κατέχουν ελληνικά ομόλογα" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Υπάρχει ειδική κατάσταση για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες με ανησυχούν ιδιαίτερα. Είμαι σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τις τράπεζες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Και θα τους παρέχουμε περισσότερες πιστώσεις για τα επόμενα χρόνια για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις απώλειες των δύο τελευταίων ετών".

Πάντως δήλωσε αισιόδοξος για την εφαρμογή της απόφασης, την οποία χαρακτήρισε "ισορροπημένη" και υποστήριξε ότι αν η Ελλάδα πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις θα μπει σε πορεία ανάπτυξης.

Τέλος, σε ερώτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, απάντησε ότι ο ίδιος δεν συνάντησε τον Γ. Παπανδρέου, ωστόσο είχε συνομιλίες με τον Ευ. Βενιζέλο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν επιβλήθηκε στην Ελλάδα._

Δεν υπάρχουν σχόλια: